Sterk operationeel resultaat voor Allianz Benelux in eerste halfjaar 2023

Ondanks de aanhoudende wereldwijde druk op de financiële sector heeft Allianz Benelux sterke resultaten gerealiseerd in de eerste helft van 2023. Het premie-inkomen komt uit op 1.775 miljoen euro. Voor het Schade-bedrijf bedroeg het premie-inkomen 846 miljoen euro en voor het Leven-bedrijf was het premie-inkomen 929 miljoen euro.

Foto: Joos Louwerier, Regional CEO Allianz Benelux

Operationeel resultaat 
Het operationeel resultaat van Allianz Benelux is 186,2 miljoen euro. In de Leven-portefeuille bedroeg het operationeel resultaat 68,9 miljoen euro. Onderliggend kwam de new business margin uit op 3,9%. Voor de Schade-portefeuille is het operationeel resultaat 117,3 miljoen euro. De combined ratio kwam voor de eerste twee kwartalen van dit jaar uit op 88,8%. 

Joos Louwerier, Regional CEO Allianz Benelux: “Ondanks de aanhoudende wereldwijde druk op de financiële sector heeft Allianz Benelux sterke resultaten gerealiseerd in de eerste helft van 2023. Ik wil onze partners en alle collega’s van Allianz Benelux hartelijk danken voor hun bijdrage hieraan. De sterke verbetering van onze interne processen is niet onopgemerkt gebleven bij onze klanten en business-partners. Mede hierdoor zien we een groei in klantaantallen in enkele kernsegmenten van met name ons Leven-bedrijf. We verwachten deze groei door te zetten via de introductie van een nieuw platform binnen het Schade-bedrijf in Nederland, waarbij we via adviseurs tegen scherpe tarieven simple-risk-schadeproducten gaan aanbieden. Daarentegen ondervinden we moeilijke marktomstandigheden binnen Investment-Linked producten in België en Luxemburg. De diversificatie-strategie van Allianz in de Benelux zorgt er echter voor dat we over de gehele linie groeien in deze uitdagende markt. Hier zijn we als team erg trots op en we hebben er alle vertrouwen in dat we onze groei-ambitie verder gaan realiseren.”   
 

Kerncijfers 6M 2023 (in miljoen euro) 

Premie-inkomen 
Leven                                                    929
Schade                                                  846 
Totaal                                                1.775 


Operationeel resultaat 
Leven                                                     68,9
Schade                                                117,3 
Totaal                                                186,2 


Nettoresultaat 
Leven                                                    49,3
Schade                                               113,7 
Totaal                                                163,0 

Geplaatst op 10-08-2023

< VorigeVolgende >


Share on: