SOS International haalt eerste vakantiegangers uit Noord-Italië terug

Vijfhonderd Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van het noodweer in Noord-Italië zijn zaterdagmiddag opgehaald en met touringcars teruggebracht naar Nederland.

Foto: Thijs Goossens, Gardameer Noord-Italië

Het noorden van Italië is afgelopen week geteisterd door zware onweersbuien, overstromingen en hagelstenen ter grootte van tennisballen. Met meer dan 1500 telefoontjes en vele nieuwe meldingen staat de telefoon bij SOS International dan ook roodgloeiend. Naar schatting zijn duizenden Nederlandse vakantiegangers getroffen door het extreme noodweer.


Meer dan 200 auto’s van verzekerden die met SOS International contact hebben gezocht, zijn zo ernstig beschadigd, dat terugrijden naar Nederland onmogelijk is geworden. Normaal gesproken wordt de schade dan gerepareerd, of er wordt een vervangende auto geregeld. Echter door het grote aantal schadegevallen is dit in veel gevallen niet mogelijk. Voor vakantiegangers die niet meer zelf naar huis kunnen rijden heeft SOS International daarom vervangend busvervoer geregeld. SOS International heeft deze busreis namens en voor verzekerden van alle Nederlandse alarmcentrales opgezet. Zaterdag 29 juli worden 500 Nederlanders opgehaald op meer dan tien verschillende campings en ophaallocaties en zullen zij zondagochtend weer in Nederland arriveren. Momenteel wordt bekeken wie wanneer precies wordt opgehaald. De gestrande Nederlanders worden ingedeeld per regio en zo naar Nederland gebracht waar ze op verschillende centrale plaatsen worden afgezet. Zondag en komende week zullen opnieuw bussen inzet worden om mensen veilig naar Nederland te vervoeren.


Violette Hasselmeijer, Operationeel Directeur bij SOS International, over de repatriëring: Ik ben ontzettend trots op ons team van SOS International hulpverleners die afgelopen weken overuren hebben gemaakt om goede zorg te leveren aan de vele gestrande Nederlanders in Noord-Italië. Het is natuurlijk verschrikkelijk voor deze Nederlanders dat zij hun vakantie letterlijk in het water hebben zien vallen, daarom vinden we het belangrijk deze mensen te ontzorgen met het faciliteren van een veilige terugreis naar Nederland. Onze hulpverleners zijn ook ter plekke om te zorgen dat de achtergebleven voertuigen zo snel als mogelijk terug naar huis komen. 


Fragmenten in media over de diensteverlening van SOS International: 

AD: https://www.ad.nl/binnenland/na-hagelstorm-500-nederlanders-dit-weekend-met-bussen- opgehaald-van-campings-in-italie~a35cebb7/ 

SBS: https://www.kijk.nl/programmas/hart-van-nederland-late-editie/4cKqJFlKGZi (vanaf 07.40 tot 09.58) 

RTL: https://www.rtlnieuws.nl/video/uitzendingen/video/5398247/rtl-nieuws-1930-uur (vanaf 00.56 tot 03.14) NOS: https://www.npostart.nl/nos-journaal/26-07-2023/POW_05468329 (vanaf 00.27 tot 01.26) 

 

Geplaatst op 31-07-2023

< Vorige


Share on: