Fietsendieven slaan vaker toe in Nederland

In mei zijn er veel meer (brom- en snor-) fietsen gestolen dan dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de politie. Werden vorig jaar in deze maand 7.977 tweewielers ontvreemd, dit jaar zijn dat 8.667. Sowieso zijn de eerste vijf maanden van dit jaar veel meer (brom- en snor-) fietsen gestolen.

Hoogseizoen fietsendieven
Een woordvoerder van de politie laat aan het AD weten dat de maand mei traditiegetrouw de start van het hoogseizoen voor fietsendieven is. Volgens hem slaan mobiele bendes toe, omdat fietsen vaker buiten blijven staan, dat kan in de tuin of op de oprit zijn, maar ook bij het zwembad of bij het station.De eerste vijf maanden van 2022 werden bijna 33.000 tweewielers gestolen, dezelfde periode dit jaar zijn dat ruim 37.000.

Voorkomen dat een dief er deze zomer met jouw fiets of brommer vandoor gaat? De politie adviseert je tweewieler goed vast te zetten, met een extra slot en aan de 'vaste wereld'. Hier vind je een lijst met goede sloten.

Aangifte
Ook zegt de woordvoerder van de politie om voor de zekerheid het framenummer te noteren, zodat je die kunt doorgeven als je aangifte wilt doen. "Het geeft ons een beeld van het aantal gestolen fietsen en mochten we de fiets toch terugvinden dan weten we dankzij het framenummer wie de rechtmatige eigenaar is."

Meer tips om diefstal van je fiets te voorkomen

Bron: AD en Politie
Geplaatst op 04-07-2023

< VorigeVolgende >


Share on: