DUPI trekt Erwin Henkes aan als Commercieel Directeur Property & Casualty

Op 1 augustus aanstaande treedt Erwin Henkes als Commercieel Directeur Property & Casualty in dienst bij DUPI Underwriting Agencies. Erwin brengt ruim 28 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van Casualty en Property verzekeringen met zich mee.

DUPI heeft naam gemaakt op het gebied van Marine en CAR/Engineering verzekeringen en is de afgelopen jaren uitgebreid met Casualty en Property verzekeringen, waardoor de komst van Erwin een welkome aanvulling is op het team. Erwin werkte aanvankelijk 10 jaar als Managing Director van Henkes Verzekeringsgroep, waarna hij ruim 18 jaar werkzaam was bij makelaar Aon, waarvan de laatste 6 jaar als Managing Director Liability, FSG & Cyber. Daarvoor bekleedde hij er diverse managementfuncties op de Property en Liability afdelingen.

Voordat Erwin zijn carrière in de verzekeringssector begon rondde hij met succes de studie bedrijfskunde af aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Top Line Growth vs. Bottom Line Result

DUPI maakt in zijn governance model een onderscheid tussen verantwoordelijkheid voor groei en ontwikkeling enerzijds, en verantwoordelijkheid voor technisch resultaat anderzijds. De Commercial Directors zijn primair verantwoordelijk voor het eerste, rapporterend aan de CCO (Anton Cornel); de Underwriting Directors primair voor het tweede, rapporterend aan de CUO (Emiel Paaij).
Op deze manier creërt DUPI checks and balances, inhoudelijke discussie en uitwisseling van argumenten, en daarmee een betere uitkomst voor alle stakeholders.


 

Nieuwe rol

In zijn nieuwe rol als Commercieel Directeur Property & Casualty richt Erwin zich op relatiebeheer. Daarnaast ligt zijn focus op het - samen met makelaars en klanten - uitbreiden van de bestaande portefeuilles en het ontwikkelen van nieuwe portefeuilles. Hij zal deel uitmaken van het commerciële team van DUPI, dat bestaat uit CCO Anton Cornel en collega’s Paul de Keijzer (Commercial Director CAR/Engineering), Jaap Gispen (Commercial Director Marine), Ad Boekraad (Director Business Development) en Niels Teeuw (Senior Account Executive).
Vanzelfsprekend zal Erwin nauw samenwerken met Bernadette Bode (Underwriting Director Casualty) en Paul de Koning (Underwriting Director Property) en de desbetreffende teams.


 

Anton Cornel (CCO DUPI): "De komst van Erwin is van groot belang voor DUPI en past bij de fase waarin ons bedrijf zich momenteel bevindt. We bouwen verantwoord maar gestaag aan de uitbreiding van onze portefeuilles in binnen- en buitenland en van onze teams, zodat we onze klanten nu en in de toekomst doortastend kunnen blijven verzekeren.’’


 

Erwin Henkes: "Ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen 28 jaar en heb me geen moment verveeld als makelaar in de verzekeringssector. Tegelijkertijd heb ik veel zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan en mijn kennis en ervaring toe te passen bij DUPI. De ondernemersgeest, het enthousiasme en de passie van de Dupianen spreken mij enorm aan."


 

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 19-07-2023

< VorigeVolgende >


Share on: