VPV Rotterdam organiseert lezing in gebouw van VNAB

Op dinsdag 6 juni organiseert VPV Rotterdam een lezing in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum waarbij Keynote spreker Kees Dullemond u graag meeneemt in de reis naar een duurzame wereld.

Rotterdam heeft het grootste ecosysteem en is de grootste broedplaats voor ontwikkeling en vernieuwing van de Nederlandse verzekeringssector. Binnen dit ecosysteem is VPV Rotterdam dé ontmoetingsplek voor alle mensen uit Rotterdamse verzekeringsbranche met inhoudelijke sterke evenementen die je niet wilt missen.
 

Thema
Tijdens het najaarsevenement op 29 november 2022 nam Peter Plat van EY u mee in de nieuwe ESG en CSRD wetgeving om organisaties aan te moedigen invulling te geven aan de 17 duurzaamheidsdoelstellingen.

Zoals Peter vertelde gaat het hierbij niet alleen over klimaat (E), maar ook over maatschappelijk (S) en bestuur / rapportage (G). En dat grote organisaties die als eerste hier aan moeten voldoen, de invulling van de deze doelen ook bij hun klanten, leveranciers en investeringen leggen. Daarnaast zullen organisaties moeten rapporten over hoe klimaat- en transitierisico’s hun organisatie zal beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het lage waterpeil van de rivieren afgelopen zomer, waardoor boten minder vaak of beladen konden varen.

Maar hoe kunnen wij daar als verzekeringssector een positieve bijdrage aan leveren?
Met een echte Rotterdamse mentaliteit van 'niet lullen, maar poetsen' heeft InsVer de mouwen opgestroopt en helpt het verschillende stakeholders in de verzekeringssector om het verschil te maken. InsVer directeur Kees Dullemond, goed bekend met het transformeren van organisaties, neemt u graag mee in hun reis naar een duurzame wereld.

Voor het panel zijn er ook een aantal zeer interessante sprekers gevonden die graag hun ervaringen delen.

- Zo zal iemand namens Achmea vertellen over hun klimaatwinkel, waarmee ze hun werknemers helpen met verduurzamen.

- Zal Esther Egeter van ASR u meenemen in hoe schadeherstel al bijdraagt aan deze doelen.

- En neemt Hans Buursink van NN u mee in hoe dit al speelt bij hypotheken.

 

Het programma van 6 juni 2023
17.30 uur - U bent welkom in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, waar vanaf 18:00 uur een Italiaans buffet voor u klaarstaat.

18:45 uur - Opening door voorzitter Edward van Gilst

18.50 uur - Kees Dullemond, directeur van InsVer

19.30 uur - Pauze

19.45 uur - Panelgesprek waarin we met een aantal stakeholders de verdieping gaan zoeken naar wat ESG voor ons gaat betekenen in de dagelijkse adviespraktijk. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor verzekerbaarheid in de toekomst.

20.30 uur - Afsluiting en netwerkborrel tot 21:30 uur.
 

Aanmelden voor de bijeenkomst
Deelname aan dit bijzondere evenement kost € 25,-, dit is inclusief de catering. Voor leden van VPV Rotterdam is deelname kosteloos. Het lidmaatschap kost per jaar 40 euro per persoon. Voor bedrijfslidmaatschappen zijn er interessante opties.

Wees er snel bij en schrijf u nu in! www.vpvrotterdam.nl

Geplaatst op 04-05-2023

< VorigeVolgende >


Share on: