SMABTP neemt meerderheidsbelang in DUPI

SMABTP Group breidt uit naar Nederland met de overname van het meerderheidsbelang in DUPI Group, na goedkeuring van de AFM.

Foto: (l) Anton Cornel en (r) Stijn Bakkeren

SMABTP is sinds 14 maart 2023 grootaandeelhouder van DUPI Group B.V. met een belang van 58,56%. De twee huidige directeuren, Stijn Bakkeren en Anton Cornel, behouden hun gelijke minderheidsaandelen en hun positie in het management van de onderneming.
 
Anton Cornel en Stijn Bakkeren zullen de strategie blijven volgen die al meer dan 7 jaar succesvol is geïmplementeerd. hierbij zullen zij profiteren van het volledige vertrouwen van het algemene management en de steun van de SMABTP Group om het groeibeleid van DUPI voort te zetten, dat in 2022 EUR 223,3 miljoen aan bemiddelde premies heeft opgeleverd. 
 
Pierre Esparbès, CEO van SMABTP: "SMABTP ondersteunt al meer dan 160 jaar met succes bedrijven in de bouwsector. Ons bedrijf is sterk en stabiel en goed gekapitaliseerd. We zijn verheugd DUPI te verwelkomen in onze groep om de ontwikkelingen op de Nederlandse verzekeringsmarkt te begeleiden."
 
DUPI’s Algemeen directeur Stijn Bakkeren en commercieel directeur Anton Cornel: 'SMABTP Group is de grootaandeelhouder waar we naar op zoek waren. Zij hebben een uitstekende kennis van de verzekeringsmarkt en, net als DUPI, stellen ze het belang van de klant centraal. Net als wij zijn zij bereid en in staat om te investeren in de groei van ons bedrijf. Bovendien is de investering van SMABTP in DUPI voor de lange termijn. Samen blijven we werken aan onze ambitie om de verzekeraar bij uitstek te worden voor ondernemers -zoals wijzelf- die complexe risico's willen verzekeren.’
 
SMABTP ondersteunt alle spelers in de bouw- en vastgoedsector door op maat gemaakte oplossingen te bieden waarmee zij de uitdagingen van de sector kunnen aangaan. In het hart van de industrie en rekening houdend met de behoeften, biedt SMABTP steun voor de lange termijn aan klanten op binnen- en buitenlandse markten met de expertise van de teams ter plaatse. 
 Kwaliteit van de dienstverlening en klantgerichtheid staan centraal in de verbintenissen die SMABTP en DUPI verenigen. De expertise en het professionalisme van DUPI, erkend in verzekeringen op het gebied van Marine, Transport, Property, Casualty en CAR/Engineering, maken het mogelijk om polishouders van SMABTP te ondersteunen bij het uitvoeren van werkzaamheden in Nederland. 
 
Tegelijkertijd zal SMABTP knowhow en expertise inzetten voor de bouwsector in de geografische gebieden die door DUPI in Europa worden gedekt. Deze nieuwe acquisitie maakt deel uit van de strategie van SMABTP om de positie als toonaangevend bedrijf op het gebied van bouwverzekeringen in Europa uit te breiden. Daarnaast omvat de strategie van SMABTP ook het bedienen van klanten op het volledige spectrum van hun verzekeringsbehoeften. Klanten kunnen vertrouwen op de financiële kracht van SMABTP, bevestigd door de ratingbureaus S&P en Fitch: A+ met een stable outlook.

Over SMABTP
SMABTP is opgericht in 1859 in Parijs. Deze onderlinge verzekeringsmaatschappij, waar zo’n 3600 werknemers werken, is gespecialiseerd in de bouwsector. De inkomsten voor 2021 bedragen 2,9 miljard euro. De interne solvabiliteitsratio van SMABTP is 272% (eind 2021) en het heeft een A+ rating (met een Stable Outlook) van zowel S&P als Fitch.

Over DUPI
DUPI  is een toonaangevende verzekeraar op het gebied van marine en CAR/engineeringverzekeringen in Nederland. In de afgelopen jaren hebben wij uitgebreid met de verzekering van property en casualty risico’s, waardoor wij op deze gebieden een geduchte concurrent zijn geworden voor de gevestigde orde. Onze klanten waarderen de sterke technische vaardigheden van onze medewerkers en de toewijding om onze klanten in heel Europa te ondersteunen. DUPI heeft ongeveer 150 verzekeringsdeskundigen in dienst in Nederland (Rotterdam, Amsterdam en Schiedam), Denemarken (Kopenhagen) en Frankrijk (Parijs).
Geplaatst op 15-05-2023

< VorigeVolgende >


Share on: