Marcel van Dijk directeur strategisch advies bij MarshBerry International

Marcel van Dijk (49) maakt de overstap van verzekeraar Aegon naar MarshBerry International in Amsterdam. De kersverse Director Strategic Consulting zegt over zijn stap: “Meer dan ooit is er behoefte aan een adviesbureau dat zich richt op groeistrategieën en M&A specifiek voor het intermediair. Vanuit Nederland verruimen we onze dienstverlening naar heel Europa.”

Bij Aegon was Van Dijk Head of Sales, Marketing and Business Development. Eerder was hij Commercieel Directeur bij Van Ameyde en daarvoor bij CED. Wat Van Dijk trekt in zijn nieuwe rol is de dynamiek in de intermediairsmarkt, zowel in consolidatie als in autonome groei: “Jarenlang hoorde je dat het intermediair zijn langste tijd heeft gehad. Maar wat je ziet, is dat het intermediair heel goed in staat is geweest te vernieuwen. Het zijn de intermediairs die de markt voor online vergelijken domineren en nu weer vooruitlopen in ‘embedded insurance’ en digitalisering. In het intermediair zit ondernemerschap en snelheid.”
 
Dat ondernemerschap kan verder worden versterkt. “Met data van de best presterende intermediairs benchmarken we prestaties en onderzoeken we wat je kunt doen om het gat te overbruggen. Kies je voor autonome groei of gerichte acquisities? Of wil je je bedrijf juist zo optimaal mogelijk voorbereiden op verkoop?” 
 
De snelle consolidatie van het intermediair is volgens Van Dijk overigens niet negatief: “Achter consolidatie zit iets anders. Het intermediair is springlevend en behaalt hele solide resultaten. Dáárom is er belangstelling vanuit investeerders en private equity. In de basis is dat een goede zaak. Op alle vlakken zit er muziek in de sector. Alles draait om distributie. Omarm dat en vind voor jezelf een positie.”
 
Het van oorsprong Amerikaanse MarshBerry is met bijna 200 medewerkers in de VS een gevestigde naam in M&A-advies en strategic consulting voor het intermediair. 

MarshBerry International is de Europese tak, die in 2020 vanuit Amsterdam van start is gegaan. Met de kennis, ervaring én data van de lokale assurantiemarkten in Europa en inleving in culturen maakt de adviseur de verbinding met de wensen van het intermediair. In drie jaar tijd is het kantoor in Amsterdam gegroeid van één naar vijftien mensen. Recent heeft het advieskantoor in Nederland onder andere het samengaan van de Licent-kantoren en de verkoop van Weitenberg Assurantiën begeleid. Vanuit Nederland begeleidt MarshBerry International bovendien diverse fusies en overnames in andere Europese landen. 
Geplaatst op 26-04-2023

< VorigeVolgende >


Share on: