Allianz Partners zet groei voort dankzij het herstel van de reisbranche

Allianz Partners, een wereldleider in verzekeringen en hulpverlening, heeft vandaag de resultaten voor 2022 bekendgemaakt met een totale omzet van 8,2 miljard euro1 en een winst van 260 miljoen euro. De sterke resultaten van Allianz Partners in 2022 waren voornamelijk te danken aan het aanzienlijke herstel van de reisbranche als gevolg van de opheffing van de coronagerelateerde reisbeperkingen. De omzetgroei ondersteunde aanzienlijke nieuwe investeringen in digitale platforms en gezondheidszaken van Allianz Partners in 2022.

Alle bedrijfsonderdelen lieten groei zien ten opzichte van 2021:
  • Travel vertoonde de grootste groei dankzij het herstel van de reissector in de VS en de wereldwijde drang om te reizen op het moment dat de grensbeperkingen werden opgeheven.
  • De sterke groei in Mobility was vooral te zien in China en het VK.
  • Het traditionele segment International Private Medical Insurance (iPMI) stimuleerde de resultaten van de Health-activiteiten met verdere investeringen via het partnerschap met Aetna International.
De prestaties van de verschillende bedrijfsonderdelen onder de loep:


De activiteiten in reisverzekeringen groeiden aanzienlijk met 80% in vergelijking met 2021, met 3,053 miljard euro aan omzet in 2022. 
  • De groei werd veroorzaakt door het uitzonderlijke herstel van de reisbranche en de toenemende vraag naar reisverzekeringen, aangezien de meeste landen de grenzen openden en reisbeperkingen opgeheven werden. Noord-Amerika en met name de VS leidde met name de groei, dankzij het aandeel van luchtvaartmaatschappijen en tickets voor evenementen.
  • De toegenomen vraag wereldwijd zorgde voor sterke resultaten in alle markten en regio's bij zowel bestaande als nieuwe klanten, waaronder e-commercespelers, banken of luchtvaartmaatschappijen.
De afdeling Assistance en Mobility behaalde 2,610 miljard euro aan omzet (+5,0% ten opzichte van 2021)
  • Bij pechhulp zagen we een lichte omzetdaling door het verlies van een grote klant, die grotendeels werd gecompenseerd door organische groei en nieuwe business.
  • Uitdagende marktomstandigheden en ongunstige weersomstandigheden hadden met name een impact op de portefeuille van de afdeling Home in Spanje en Frankrijk ten opzichte van de resultaten in 2021. Dit werd echter gecompenseerd door groei in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Australië. De activiteiten van Easy Living vertoonden goede groeicijfers in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.
  • De afdeling Mobility presteerde uitstekend, ondanks de uitdagende markt, met een sterke groei in het VK, Frankrijk, China en Hong Kong, evenals het zakelijke segment (wagenparken en nieuwe vormen van mobiliteit).
De afdeling Health groeide met +25,7%, met een omzet van 2,384 miljard euro vorig jaar.
  • Het traditionele bedrijfssegment International Private Medical Insurance (iPMI) droeg bij aan deze geweldige prestatie, met een sterke groei en behoud in de expat business.
  • Andere omzet kwam uit de samenwerking met Aetna International en de sterke groei van internationale studenten toen de grenzen in Australië weer opengingen.
De afdeling Direct van Allianz Partners realiseerde een omzet van 334 miljoen euro, met +78% jaarlijkse groei.
  • Marketingcampagnes gericht op het reisherstel na Covid waren een sleutelfactor bij om de groei te stimuleren, met de grootste groei in de VS, Australië, Duitsland en Brazilië.
Alle regio's lieten in 2022 groei zien ten opzichte van 2021 in alle segmenten. Noord-Amerika kende de grootste stijging, gedreven door een sterke vraag naar reizen in de VS. De groei in APAC werd gedreven het heropenen van de grenzen in Australië en Nieuw-Zeeland. De prestaties in West-Europa en Latijns-Amerika werden gedreven door het VK en het herstel van de reisbranche na corona, en de prestaties in Noord-, Centraal- en Oost-Europa werden gedreven door Duitsland evenals het algemene herstel van de reisbranche na corona.
 
Tomas Kunzmann, CEO van Allianz Partners, zegt: “Deze recordprestatie toont het succes het aan en is een bevestiging van onze wereldwijde aanpak terwijl we doorgaan op onze weg om de nummer 1 partner te worden in verzekeringen en hulpverlening in de nieuwe digitale wereld. Dit is alleen mogelijk geweest dankzij de inzet van het hele team van Allianz Partners, waardoor het bedrijf zijn wereldwijde belofte kan waarmaken om klanten in hun dagelijks leven te begeleiden met oplossingen die ware gemoedsrust bieden, slechts een klik bij hen vandaan.
 
Vooruitkijkend naar de toekomst, verwacht ik aanhoudende groei en uitstekende prestaties in al onze bedrijfssegmenten dankzij het aanhoudende vertrouwen van onze partners en klanten. Door onze bedrijfstransformatie voort te zetten en ecosysteemplatforms te lanceren die digitale diensten bieden die verder gaan dan traditionele verzekeringen, zullen we onze leidende positie veiligstellen in 2023 en in de jaren daarna.”
 
Lee Taylor, CEO Benelux & Nordics voegt toe: “We gaan door als een sterk en stabiel bedrijf en laten zien dat we veerkrachtig zijn in het leveren van kwaliteitsdiensten aan zowel onze klanten als partners. Ook blijven we voortdurende investeren in nieuwe technologieën gericht op het bedienen van onze klant.”
 
 
Allianz Partners’ key figures in 2022: www.youtube.com/watch
 
Geplaatst op 26-04-2023

< VorigeVolgende >


Share on: