Ardonagh Group neemt verzekeringsbedrijf Klap over

Vandaag heeft de Ardonagh Group aangekondigd dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Klap Verzekeringsmakelaar. Klap is een in Nederland gevestigde makelaar in zakelijke verzekeringen. Family office Nedvest is meerderheidsaandeelhouder. Klap heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt onder leiding van CEO Jorg Roodbeen en met de steun van Tim Kreté partner bij Nedvest.

Foto: Jorg Roodbeen CEO van Klap

Klap
Klap heeft haar positie als belangrijke speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt verstevigd door middel van een succesvolle overnamestrategie en het handhaven van operationele uitmuntendheid om een sterke organische groei te waarborgen.

Klap is opgericht in 1854 gevestigd in Amsterdam en adviseert MKB-bedrijven op het gebied van employee benefits, verzekeringen en pensioenen en distribueert jaarlijks meer dan € 100 miljoen premie. Ardonagh Europe neemt Klap over via haar dochteronderneming Ardonagh Netherlands BidCo B.V. Het managementteam van Klap zal bij het bedrijf blijven en toegewijd zijn aan de volgende fase van groei. Ardonagh Europe, geleid door CEO Conor Brennan, is in 2022 op de Nederlandse markt geland en heeft de Léons Group verwelkomd als onderdeel van zijn ambitieuze plan om nieuwe Europese markten te penetreren.
 
Met de overname van Klap zal Ardonagh Europe profiteren van meer dan 230 jaar Nederlandse verzekeringsuitmuntendheid, geleverd door twee zeer gerespecteerde en lang bestaande franchises met hoogwaardige portefeuilles van commerciële activiteiten. Dit zal bijdragen aan de diversificatie van de portefeuille en het klantenbestand van Ardonagh Europe in Nederland, waardoor een sterk platform ontstaat om hun groeiambities in de regio te versnellen. CEO Conor Brennan beschouwt de overname als een complementaire aanvulling op de aanwezigheid van de Ardonagh Group op zowel de internationale als de Europese markt en kijkt ernaar uit om het ervaren managementteam van Klap te ondersteunen bij de voortzetting van hun groeireis.
 
Geplaatst op 12-04-2023

< VorigeVolgende >


Share on: