Klimaatverandering draagt bij tot grotere verliezen voor verzekeraars

Zurich verwacht een netto klap van $550 miljoen voor belastingen door orkaan Ian die in Florida een ravage heeft aangericht. Ondanks de orkaan blijft Zurich nog steeds op koers om zijn financiële doelstellingen voor 2020-2022 te overtreffen, dit mede bereikt door premieverhogingen.

Verzekeraars worden geconfronteerd met potentiële verliezen tot 60 miljard dollar door orkaan Ian, die Florida en de Carolina's in september verwoestte in wat de op één na grootste natuurramp in de geschiedenis van de VS zou kunnen zijn.

Orkaan Ian ging op 28 september 2022 als orkaan met windsnelheden tot 240 kilometer per uur aan land in de Amerikaanse staat Florida. De cycloon zorgde voor heel wat vernielingen en overstromingen. Ian had als een orkaan op 27 september al een ravage aangericht in het westen van Cuba waar volgens de regering zeker twee mensen omkwamen. 

Op 1 oktober zaten er nog meer dan een miljoen gebouwen in Florida zonder stroom.


 
Klimaatverandering draagt bij tot grotere verliezen voor verzekeraars door natuurrampen.
Zurich is de op vier na grootste verzekeraar van Europa en gaf aan dat zijn totale catastrofeverliesratio over de eerste negen maanden ongeveer twee procentpunten boven de lange termijn trends lag.
 
Zurich houdt volgende week een beleggersdag waarop het zijn doelstellingen voor 2023-2025 zal uiteenzetten.
 
"De groep blijft op koers om haar strategische en financiële doelstellingen voor de cyclus 2020-2022 te overtreffen," zei Group Chief Financial Officer George Quinn in een trading statement, wijzend op "robuuste premieverhogingen in de hele groep."
 
Zurich meldde dat de premies voor schadeverzekeringen in de eerste negen maanden met 8% zijn gestegen tot $ 33,5 miljard, een winst van 13% op vergelijkbare basis.
 
De nieuwe premies voor levensverzekeringen zijn op jaarbasis met 6% gedaald, maar op vergelijkbare basis, gecorrigeerd voor wisselkoersschommelingen, acquisities en desinvesteringen met 2% gestegen.
 
Zurichs Zwitserse solvabiliteitstestkapitaalratio werd per 30 september geschat op 252%, tegen 212% een jaar geleden, een teken van grotere kapitaalkracht.
 
Geplaatst op 11-11-2022

< VorigeVolgende >


Share on: