Letselschade opgelopen buiten je schuld om: dit kun je doen!

Letselschade kan zich in verschillende vormen en op diverse momenten voordoen. Denk bijvoorbeeld aan letselschade opgelopen bij een verkeersongeval waarbij je betrokken bent geraakt. Ook op de werkvloer kan zich letselschade voordoen, bijvoorbeeld als gevolg van een instabiele constructie op de bouwplaats. Wanneer je het slachtoffer bent heb je in veel gevallen het recht een schadevergoeding te eisen bij de tegenpartij. In dit artikel lees je er meer over.

Vaak is een particulier of organisatie verzekerd tegen dergelijke claims, waardoor zij (op het eigen risico na) niet direct mee geconfronteerd zullen worden. Het is aan de verzekeraar van de tegenpartij om de financiële claim af te wikkelen. Wat kun je doen, wanneer je letselschade wilt verhalen op de veroorzaker hiervan? 
 
Schakel een letselschadejurist in voor juridische ondersteuning 
Wanneer je niet eerder te maken hebt gehad met letselschade veroorzaakt door anderen, kan het lastig zijn te bepalen wat een goede eerste stap is in het verhalen van de schade. Niet alleen het proces kan onduidelijk voor je zijn; ook is het lastig te bepalen wat een geschikt bedrag is voor een schadevergoeding. Aan de ene kant moet de volledige letselschade, niet alleen fysiek maar bijvoorbeeld ook psychisch, vergoed worden. Tegelijkertijd wil je een realistische claim op tafel leggen. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan verbetert een veel te hoge claim je positie doorgaans niet. 
 
Met de hulp van een letselschadejurist, bijvoorbeeld een professional van RN Letselschade, heb je zelf geen omkijken naar het verhalen van de opgelopen schade. Deze partij neemt deze verantwoordelijkheid van je over en zorgt dat het proces op correcte wijze gevolgd wordt. 
 
Onderscheid tussen verschillende vormen van letselschade 

Vaak wordt bij letselschade direct gedacht aan fysieke schade, zoals een schram of bijvoorbeeld breuk. Er zijn echter veel meer vormen van letselschade die onderscheiden kunnen worden. Denk ook aan shockschade of nog erger, aan overlijdensschade. Overlijdensschade wordt door nabestaanden van een overleden slachtoffer verhaald op de veroorzaker van het letsel. 
 
Kosten jurist vaak verhaald op verzekeraar tegenpartij 

Goed om hierbij op te merken is het feit dat het inschakelen van een letselschadejurist niets hoeft te kosten. De kosten die zo’n partij maakt worden namelijk verhaald worden de verzekeraar van de tegenpartij, ervan uitgaande dat je daadwerkelijk als slachtoffer wordt aangemerkt door een rechter. Niet altijd zal het tot een rechtszaak komen. Dit is bijvoorbeeld niet noodzakelijk, wanneer beide partijen tot een gemeenschappelijk overeengekomen schadevergoeding weten te komen.
Geplaatst op 20-10-2022

< VorigeVolgende >


Share on: