Donderdag 3 november wordt de workshop-lezing van de VJPP georganiseerd

Donderdag 3 november wordt de workshop-lezing van de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP) georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zullen er verschillende praktische en inspirerende workshops gegeven worden. Voorafgaand aan de workshops vindt er tevens een korte algemene ledenvergadering (ALV) plaats.

Workshops
Er worden vijf verschillende workshops aangeboden. Er zijn twee workshoprondes, deelnemers kunnen bij de aanmelding twee voorkeuren aanvinken. VJPP streeft ernaar om in ieder geval een van de twee voorkeuren te plaatsen.


Het toedrachts- en schuldvraagonderzoek
Bart Waterbolk zal de leden bijpraten over het toedrachts- en schuldvraagonderzoek. Bart werkt sinds 1992 als expert personenschade en is sinds 2000 tevens mede-oprichter en directeur van Cordaet Personenschade B.V. Naast het regelen van letsel- en overlijdensschades is Cordaet gespecialiseerd in toedrachts- en schuldvraagonderzoeken. Vaak biedt een schademelding te weinig informatie over het ontstaan en de omstandigheden van een ongeval. Ook kan er sprake zijn van verschillende en afwijkende getuigenverklaringen waardoor de toedracht van een ongeval door een verzekeraar niet zo makkelijk kan worden beoordeeld. De toedrachts- of schuldvraagonderzoeken die Cordaet uitvoert, bieden verzekeraars houvast om een oordeel te vormen over de aansprakelijkheid en eventueel de mate van eigen schuld. De toedrachts- of schuldvraagonderzoeken kunnen (vooral) zien op beroepsziekten en bedrijfs- of sportongevallen, maar denk ook eens aan ongevallen met of door dieren of kinderen of bijvoorbeeld ongevallen door mogelijk gebrekkige zaken of opstallen. Hoe gaat zo’n onderzoek in de praktijk precies? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Bart zal ons onder meer vertellen wat een toedrachts- of schuldonderzoeker aan informatie nodig heeft, welke personen er worden gehoord, wat voor soort locaties bezocht worden, waar de toedrachts- of schuldvraagonderzoeker op moet letten en wat de juridische waarde is van zo’n onderzoek. Uiteraard zal Bart ook meerdere praktijkvoorbeelden ter discussie aan ons voorleggen. Want wat vind jij, dient de aansprakelijkheid zich in casu aan of niet?
Dé LSHD, wat kun je ermee?!


Namens Dé Letselschadehulpdienst is Linda Kreeft aanwezig. Linda is werkzaam als hulpcoördinator binnendienst. Zij regelen praktische ondersteuning voor mensen na een ongeval en dan moet je denken aan praktische ondersteuning in de grootste zin van het woord. Geen vraag is te gek! Graag neemt zij jullie tijdens de workshop mee in de wereld van de herstelgerichte dienstverlening. Een wereld die enorm in opkomst is. Wie wil nu niet belanghebbende daadwerkelijk verder helpen zodat deze zich kan richten op het herstel? Belanghebbende écht centraal stellen in een dossier, dat is waar het om gaat. Uiteraard is de traditionele schaderegeling niet weg te denken, maar er zijn inmiddels meer opties om de geleden schade te vergoeden. Een voorschot gaat de kinderen niet naar school brengen en poetst ook niet je huis. Doordat belanghebbende op een praktische manier wordt geholpen, voelt deze zich gehoord. Daarnaast weten alle partijen dat het geld besteed wordt aan het doel waarvoor het bestemd is. Dit alles zorgt voor verbinding en vertrouwen tussen partijen, wat uiteindelijk zorgt voor voortgang in het dossier. In veel gevallen zal belanghebbende sneller herstellen! Wil jij er ook echt toe doen in een letselschadedossier? Geef je dan vooral op voor deze interactieve workshop!


De magie van ademhaling
Het best bewaarde geheim is de kracht van jouw ademhaling. Jouw ademhaling is namelijk een afspiegeling van hoe je leeft. Dag in dag uit ademen we zonder erbij na te denken waardoor we over het algemeen onbewust en oppervlakkig ademen. Juist door bewust te ademen kun je stress veranderen in ontspanning. Verbeter je effectief je gezondheid en voel je je vitaler. Je maakt verbinding vanuit je hoofd met je lijf en hart waardoor je weer voelt wie je bent en waar jouw kracht ligt. Je komt weer in verbinding met jezelf. En hier ligt de winst. Jantine van der Hurk neemt iedereen mee in de basics van bewust ademhalen, waarbij praktische tools de boventoon voeren. Jantine is afgestudeerd Veiligheidskundige, heeft 20 jaar ervaring binnen het veiligheidsdomein, is gecertificeerd Rebirthing Breathwork Facilitator, heeft haar eigen bedrijf opgezet en is ademcoach, trainer en spreker! 


Project March
Project MARCH is het studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet, een robotpak, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Bij Project MARCH wordt er jaarlijks (vanaf 2015) door een studententeam aan een nieuw protoype gewerkt. Ieder team levert een verbeterd prototype af waarmee iedere 4 jaar wordt deelgenomen aan een competitie. Het non-profit R&D studententeam MARCH VIII bestaat uit vijfentwintig studenten, van allerlei disciplines en studies van verschillende studiejaren. De studenten zetten zich vrijwillig één jaar lang full-time in voor het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet en zullen over hun missie en visie vertellen. 


Taal en cultuurbarrières in de letselschaderegeling
Deze workshop staat in het teken van multiculturele ruis in de letselschaderegeling. De insteek is om op een luchtige wijze een aantal in het oog springende elementen, die communicatieruis kunnen veroorzaken, eruit te lichten. Het doel is om daarbij vooral de dagelijkse praktijk in de presentatie te betrekken en een positieve bijdrage te leveren aan de multiculturele communicatie. De lezing wordt verzorgd door Edwin van Slooten (NIVRE-re, Directeur De Cultuurvertaler en Letselschadebureau Kloppenburg).


Locatie en programma
De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Stadscafé De Observant in Amersfoort. De locatie is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage Stadhuisplein. Vanaf station Amersfoort Centraal is het 10 minuten lopen.


Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur  Inloop ALV-gasten
14.30 uur – 15.00 uur ALV
15.00 uur – 15.30 uur Inloop workshops
15.30 uur – 16.30 uur Eerste workshopronde
16.30 uur – 17.00 uur Pauze
17.00 uur – 18.00 uur Tweede workshopronde
18.00 uur – 20.30 uur Borrel


Aanmelden
Aanmelding voor de bijeenkomst is alleen mogelijk wanneer je lid bent van VJPP. Nog geen lid? Klik HIER om je aan te melden voor de VJPP. Je ontvangt een bevestiging van de aanmelding bij de vereniging.


Ben je al wel lid?
Leden met een persoonsgebonden lidmaatschap kunnen zich via deze link aanmelden
Leden via een bedrijfsgebonden lidmaatschap kunnen zich via deze link  aanmelden.


Aanmelden is mogelijk tot en met 26 oktober a.s. Na inschrijving ontvang je een bevestiging per e-mail. Op de dag zelf wordt de indeling van de workshops bekend gemaakt.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via secretariaat@vjpp.nl

Geplaatst op 14-10-2022

< VorigeVolgende >


Share on: