Team Coolen Expertise fietst samen met alle teams 53.000 euro bij elkaar

Zaterdag 18 juni heeft Coolen Expertise samen met andere enthousiaste teams meegefietst met Bike My Day 2022. Het Doel van dit jaar was Stichting Matchis. Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.

Foto: Vlnr Mickey Manders, Klaas Coolen, Sander de Fluiter, Jochum Hiemstra. Niet op de foto maar wel in het parcours Johan Vermulst en Paul van Otterloo

Alle teams, met in totaal 180 renners, waaronder Coolen Expertise hebben in estafettevorm zoveel mogelijk rondes van 11 kilometer gereden binnen 11 uur. Een sportieve strijd tussen de teams, maar een gezamenlijke strijd tegen kanker.
 
Waarom ligt dit project Coolen Expertise nauw aan het hart?
“Bijna iedereen heeft familie, vrienden, collega's of kennissen die met een vorm van kanker te maken hebben (gehad). Het brengt teveel ellende. Eindelijk kon er na een paar jaar weer geknald worden in de strijd tegen kanker tijdens dit mooie en sportieve evenement. Vorige editie was het geweldig om samen met het team en zeker ook competitief ons in te zetten tégen bloedkanker en vóór Stichting Matchis.”
 
Wat is het doel?
Stamceldonoren redden levens. Voor patiënten met een vorm van bloedkanker, zoals leukemie, zijn stamcellen van een donor vaak de laatste kans op leven. Helaas zijn er nog veel te weinig mensen die zich laten registreren als potentiële donor. Vaak door onbekendheid. Daarom is er meer aandacht en bekendheid voor stamceldonatie is noodzakelijk.
 
Coole Expertise: “We hebben onze goede benen ingezet voor meer stamceldonoren en meer kankeronderzoek. Daarnaast hebben we genoten van het teamgevoel, lekker fietsen, beetje doortrappen en samen zijn. We hebben ook nog eens mooie tijden neergezet als team. 
 
Met ons team hebben we 26 rondes gereden in totaal 286 kilomter en hebben daarmee ruim 6.300 euro opgehaald, het totaalbedrag wat is opgehaald bedraagt meer dan 53.000 euro, en de teller loopt nog tot 30 juni."


 
Geplaatst op 21-06-2022

< VorigeVolgende >


Share on: