Bestuurswisselingen bij HDI Global SE

HDI bestuurslid Jens Wohlthat gaat eind september met pensioen en draagt zijn taken over aan David Hullin. Andreas Luberichs verlaat HDI Global na de voltooiing van de transformatie van de Duitse organisatie. Dr. Barbara Klimaszewski-Blettner neemt zijn taak over en wordt verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten.

Foto: Barbara Klimaszewski-Blettner en David Hullin 

Hullin wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van de divisie industriële verzekeringen van de Talanx Group buiten Duitsland. Voorheen was Hullin verantwoordelijk voor continentaal Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, terwijl Wohlthat verantwoordelijk was voor Azië-Pacific, Afrika en het wereldwijde netwerk. Wohlthat blijft als adviseur aan HDI Global verbonden. 

Andreas Luberichs gaat de Raad van Bestuur van HDI Global SE op 30 juni 2022 verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Luberichs heeft de organisatie in Duitsland met succes geherstructureerd en bijgedragen aan een winstgevende groei.
 
"Met Jens Wohlthat gaat een van de grootste experts op het gebied van internationale industriële verzekeringen met pensioen. Ik dank hem hartelijk voor de succesvolle uitbreiding van de internationale markten. Voor de volgende fase van zijn leven, wens ik hem veel geluk en alle goeds. Hullin wordt met zijn internationale ervaring de ideale opvolger van Jens Wohlthat. Hij kent niet alleen de verzekeringswereld en de internationale markten, maar weet ook hoe hij op strategische wijze autonome en anorganische winstgevende groei kan ontwikkelen. 
 
Ik wil ook Andreas Luberichs bedanken voor zijn succesvolle werk, in het bijzonder voor de duurzame herstructurering van de Duitse organisatie van HDI Global SE," zegt Torsten Leue, CEO van Talanx AG en Voorzitter van de Raad van Commissarissen van HDI Global SE.
 
Edgar Puls, voorzitter van de Raad van Bestuur van HDI Global SE: "Jens Wohlthat heeft, naast zijn internationale ervaring, de Raad van Bestuur gedurende vele jaren verrijkt met zijn eigen visie en persoonlijke inzet. Ik wil hem daarvoor hartelijk danken en ben blij dat hij ons met raad en daad zal blijven bijstaan. David Hullin zal onze internationale groei verder ontwikkelen. Ik wens hem veel succes met zijn bijkomende taak. 
Andreas Luberichs verlaat HDI Global na de voltooiing van de transformatie van de Duitse organisatie. Ik dank Andreas Luberichs hartelijk voor zijn succesvolle werk en wens hem het allerbeste met zijn nieuwe uitdagingen."
 
Jens Wohlthat, in Zuid-Afrika opgegroeid, heeft zijn hele professionele carrière bij HDI doorgebracht. Hij begon in 1980 als stagiair op het hoofdkantoor van HDI in Hannover en werd, na verschillende functies te hebben bekleed in industriële verzekeringen en buitenlandse zaken, in 1996 hoofd van de afdeling buitenlandse aansprakelijkheid. In 2002 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van HDI International Holding AG. Sinds 2006 is de 64-jarige lid van de Raad van Bestuur van HDI Global SE. Onder zijn verantwoordelijkheid is het premieaandeel van HDI Global SE in het buitenland gegroeid tot ongeveer 60 procent. Wohlthat heeft met succes activiteiten opgezet en uitgebreid in Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië.
 
David Hullin (53) is sinds mei 2019 lid van de Raad van Bestuur van HDI Global SE. Aanvankelijk was hij verantwoordelijk voor de divisies Schade, Technische verzekeringen, Maritiem en Multi-Risk, alsmede voor het bedrijfssegment Europa. Sinds begin 2022 is hij, samen met Jens Wohlthat, verantwoordelijk voor alle internationale markten. Hullin heeft 27 jaar ervaring in herverzekering en in de internationale primaire verzekeringsactiviteiten van de Talanx Group, onder meer in de divisie Private and Corporate Insurance International als manager voor de regio Centraal- en Oost-Europa.
 
Andreas Luberichs (53) verlaat in goed onderling overleg de Raad van Bestuur van HDI Global SE om zich aan nieuwe taken te wijden. Luberichs heeft met succes de aanzet gegeven tot de reorganisatie van de Duitse activiteiten en zal de Raad van Bestuur verlaten na de voltooiing van deze tijdelijke transformatiefase.

Dr. Barbara Klimaszewski-Blettner neemt zijn taak over en wordt verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten. Zij heeft meer dan 12 jaar ervaring in de verzekeringssector, waarvan 10 jaar in industriële verzekeringen, en heeft onder meer gewerkt voor Allianz Global Corporate Specialty. Zij heeft momenteel de leiding over de Zuidoostelijke regio van HDI Global, met kantoren in München, Neurenberg en Leipzig. Als Managing Director onder de Raad van Bestuur zal zij rapporteren aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur van HDI Global SE, Dr. Edgar Puls.
Geplaatst op 14-06-2022

< VorigeVolgende >


Share on: