Lemonade Foundation start project Lemonade Crypto Climate Coalition

Lemonade Foundation - een non-profit organisatie die is opgericht en wordt gefinancierd door digitale verzekeraar Lemonade - heeft deze week zijn eerste project aangekondigd: de Lemonade Crypto Climate Coalition. Dit nieuwe initiatief brengt een aantal totaal verschillende en maatschappelijk impactvolle domeinen samen: blockchain, verzekeringen en klimaatverandering.

Met de inzet van blockchain-technologie hoopt de Lemonade Crypto Climate Coalition zoveel mogelijk positieve maatschappelijke impact te creëren door klimaatverzekeringen aan te bieden aan de meest kwetsbare boeren in opkomende markten, met als doel de boeren te kunnen voorzien in levensonderhoud en ze meer financiële zekerheid te bieden.

De belangrijkste punten van het project op een rijtje:
  • De inzet van blockchain-technologie (met name zogenaamde 'smart contracts') heeft tot nu toe al een enorme impact gehad op de financiële wereld. De Lemonade Foundation heeft een manier gevonden om het abstracte concept van blockchain toe te passen op een enorm groot concreet hedendaags probleem: klimaatverandering. Door de krachten van blockchain, klimaatverandering en verzekeren te combineren, kunnen unieke, impactvolle kansen gecreëerd worden aan kwetsbare boeren over de hele wereld.
  • De Lemonade Crypto Climate Coalition is samengesteld in de vorm van een Decentralized Autonomous Organization (DAO) en is volledig toegewijd aan het aanbieden en distribueren van realtime klimaat verzekeringen aan boeren en veehouders in opkomende markten tegen een kostprijs. Door de DAO-constructie, het gebruik van smart contracts en de inzet van blockchain oracles kan dit project de gemeenschappelijke en gedecentraliseerde aspecten van web3 en realtime weerstatistieken combineren om betaalbare en razendsnelle klimaatverzekeringen aan te bieden aan mensen die dit het meest nodig hebben.
  • Oprichters en betrokken partijen bij dit project zijn onder andere Avalanche, Chainlink, DAOstack, Etherisc, Hannover Re, Pula en Tomorrow.io. Het initiatief wordt voornamelijk gefinancierd door de Lemonade Foundation. Op termijn kunnen alle crypto-investeerders deelnemen in de DAO’s liquidity pool en zal de DAO ook een governance-token uitbrengen om zo deelname aan een grotere gemeenschap te stimuleren en te belonen.
Geplaatst op 29-03-2022

< VorigeVolgende >


Share on: