Caroline Schlienkamp benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Talanx AG

Caroline Schlienkamp is met ingang van 1 mei 2022 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Talanx AG. Zij zal in de Raad van Bestuur leiding geven aan een nieuw opgerichte afdeling voor de gebieden Compliance, Legal, Data Protection, Procurement en Internal Services en vanaf 1 juli zal zij als directeur Arbeidsverhoudingen bovendien verantwoordelijk zijn voor de operationele personeelsfunctie.

De bestuursafdeling onder leiding van Caroline Schlienkamp zal voor het eerst de functies Compliance, Legal, Data Protection, Procurement, Internal Services en later Human Resources in een centrale functie combineren. De verantwoordelijkheid voor Inkoop en Interne diensten berust momenteel bij dr. Edgar Puls, naast zijn verantwoordelijkheid voor de divisie Industrial Lines. Het bestuurslid dr. Christopher Lohmann, die de afdeling Retail Duitsland leidt, is verantwoordelijk voor Gegevensbescherming. De CEO en Director of Labour Relations, Torsten Leue, is momenteel verantwoordelijk voor Legal and Compliance en Human Resources.
 
Diversiteitsstrategie
"Het creëren van deze nieuwe divisie in de Raad van Bestuur van Talanx houdt rekening met de ontwikkeling dat de gebundelde functies van essentieel belang zijn voor internationale ondernemingen in een sterk groeitraject. Het feit dat wij in staat zijn om een kandidaat vanuit onze Groep in deze functie te benoemen, toont de hoge kwaliteit aan van onze ontwikkeling voor potentiële talenten.
Tegelijkertijd is de benoeming een belangrijke mijlpaal in onze diversiteitsstrategie die wij de komende jaren consequent zullen blijven voortzetten. In de loop van haar carrière bij de Talanx Group heeft Schlienkamp al laten zien over uitstekende leiderschapskwaliteiten te beschikken. Ik ben verheugd dat ze deze verantwoordelijke functie op zich neemt en ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om haar veel succes te wensen in haar nieuwe rol", aldus Herbert K. Haas, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Talanx AG.
 
Torsten Leue, voorzitter van de raad van bestuur van Talanx AG, merkte op: "Ik kijk uit naar de samenwerking met mevrouw Schlienkamp in onze Raad van Bestuur. Ze is buitengewoon competent en ze zal het werk van de Raad van Bestuur verrijken met haar goede ideeën en inspirerende suggesties. Dit betekent dat zij een leidende rol zal spelen bij het vormgeven van de ontwikkeling van de Talanx Group in de komende jaren. De succesvolle verdere ontwikkeling van onze bedrijfscultuur is bij mevrouw Schlienkamp als toekomstig directeur Arbeidsverhoudingen in uitstekende handen. Zij zal dit strategische traject verder uitbouwen."
 
In het kader van haar diversiteitsstrategie heeft de Talanx Group zich ten doel gesteld om uiterlijk op 30 juni 2022 een vrouw als lid van de Raad van Bestuur te benoemen.
 
Op dit moment leidt Caroline Schlienkamp als lid van de Raad van Bestuur van HDI Service AG de gebieden Internal Services en Procurement en bij Talanx AG de functies Legal, Compliance en Data Protection. Daarnaast is zij Managing Director bij Talanx Reinsurance Broker GmbH en Hannover Digital Investments GmbH en lid van de Raad van Bestuur van Talanx Treuhand e.V. Zij heeft een lange staat van dienst met een brede ervaring op het gebied van juridische zaken en underwriting. Naast haar rechtenstudie liep zij stage als verzekeringsdeskundige bij Hannover Re en werkte zij als underwritingmedewerker bij HDI Global SE. Bij Talanx AG heeft zij een leidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van het doel van de Talanx Groep "samen zorgen we voor het onverwachte en stimuleren we ondernemerschap".
 
Naast haar functie in de Raad van Bestuur van Talanx AG, zal Caroline Schlienkamp de functie van woordvoerder van de Raad van Bestuur van HDI AG overnemen van Jens Warkentin. Dit is de personeelsdirectie van de primaire verzekeringsgroep in Duitsland. Jens Warkentin zal vervolgens aanvullende sleutelfuncties op zich nemen als Chief Financial Officer bij HDI Deutschland AG in Retail Duitsland.
 
"Ik wil Jens Warkentin heel hartelijk bedanken voor zijn uitstekende werk als Chief Human Resources Officer. Hij heeft de afdeling Human Resources op een efficiënte en servicegerichte leest geschoeid en de digitalisering doorgevoerd. Bovendien heeft hij de structuren van de Talanx Group in Duitsland aanzienlijk vereenvoudigd met onze nieuwe onderneming voor personeelsmanagement HDI AG. Ik wens hem veel succes bij zijn verdere functies", aldus Torsten Leue in zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van HDI AG.
Geplaatst op 14-03-2022

< VorigeVolgende >


Share on: