Pierre Lefèvre neemt na zeven jaar afscheid van Athora

Athora Netherlands NV (Athora Netherlands) maakte deze week bekend dat Pierre Lefèvre om persoonlijke redenen heeft besloten per direct terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands NV.

Foto: Kantoor Athora België

Sinds 2015 was Pierre Lefèvre commissaris bij Athora Netherlands en lid van de risicocommissie. Lefèvre heeft de Belgische nationaliteit en is ingenieur op industrieel vlak. Hij heeft bij diverse internationale bedrijven gewerkt en is onder andere voorzitter geweest van AXA Insurance Company Limited en CEO bij Groupama. Bij Groupama heeft hij ruim tien jaar gewerkt met als laatste functie Managing Director International and French Subsidiaries. Lefèvre is lid van meerdere commissariaten.

Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt hierover het volgende: "Wij betreuren maar respecteren het besluit van Pierre om af te treden. Pierre is een toegewijd en gewaardeerd lid van de Raad van Commissarissen geweest en we zijn dankbaar dat we de afgelopen zeven jaar van zijn expertise gebruik hebben kunnen maken. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het toezicht op de onderneming, met name in zijn rol als voorzitter van het Risk Committee, en tijdens de overgang naar een nieuwe eigenaar. Namens de Raad van Commissarissen wil ik hem bedanken voor zijn inzet en de plezierige samenwerking in de afgelopen jaren en wens ik hem het allerbeste voor de toekomst."

Pierre Lefèvre: "Het is voor mij een eer geweest om als lid van de Raad van Commissarissen te mogen bijdragen aan de transformatie van Athora Nederland. Ik wil mijn collega's in de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur bedanken voor de prettige samenwerking en heb er alle vertrouwen in dat Athora Nederland een succesvolle toekomst tegemoet gaat."

In de komende periode zal de Raad van Commissarissen op zoek gaan naar een geschikte opvolger voor Pierre Lefèvre.
 
Geplaatst op 16-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: