- INGEVULD - VACATURE AEGON: Letselschade specialist

Ben je op zoek naar een carrière in een inspirerende, enthousiaste, internationale, ondernemende en agile omgeving? Wil je werken bij één van de grootste Nederlandse financiële instellingen? Wil jij met jouw kennis en ervaring op het gebied van Letsel Schade onze organisatie sterker maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij Aegon voelen we ons verantwoordelijk voor de financiële bewustwording van mensen. We bieden begrijpelijke oplossingen waardoor onze klanten zelf bewuste keuzes kunnen maken voor een gezonde financiële toekomst. Onze visie vraagt om medewerkers die helder communiceren en zelf initiatief nemen in het belang van onze klanten. Die combinatie van verantwoordelijkheid en vrijheid vind je ook terug in de functie van letselschadebehandelaar.

Functieomschrijving
Als letselschadebehandelaar ben jij de persoon die de schade afwikkelt van een slachtoffer als gevolg van een ongeval. In deze functie behandel je zelfstandig met name “licht en middelzwaar” letselschade zaken. Aandacht voor het slachtoffer en begrip voor zijn situatie weet jij te combineren met een goede juridische beoordeling van de vordering. Met betrekking tot de afwikkeling naar het slachtoffer verwachten we een empatische benadering en creatieve oplossingen. Je behandelt het dossier van het begin tot het einde, je beoordeelt dekking en aansprakelijkheid, neemt contact op met het slachtoffer, brengt de schade in kaart, beoordeelt het geclaimde schadebedrag en regelt de schade. De ene keer heb je te maken met het slachtoffer zelf, de andere keer met zijn belangenbehartiger, advocaat of rechtsbijstandverzekeraar. Ook behandel je de vorderingen van regresnemende partijen zoals de werkgever, zorgverzekeraar, enz..
 • Vind je het leuk om met veel mensen contact te hebben en een goede oplossing voor het slachtoffer te zoeken?
 • Heb jij een stevige juridische basis en al enige ervaring als letselschadebehandelaar?
 • Ben je communicatief sterk, besluitvaardig en goed in het samenwerken binnen een team?
 • Zoek je een zelfstandige functie, waarbij intervisie en collegiaal overleg aan de basis staan van onder andere hoogwaardige kwaliteit en bewaking daarvan?
Wat breng je mee?
 • HBO/WO diploma (juridische richting)
 • Enige relevante werkervaring als letselschadebehandelaar is een must (minimaal 2 jaar), vanwege het direct kunnen behandelen van een eigen bestand. Dat betekent dat je onder andere alle ins and outs al weet inzake materiële schaderegeling
 • Je bent in het bezit van relevante (branche)diploma’s. Zoals m.b.t. materiele schaderegeling, maar ook de leergang personenschade licht letsel
 • Je hebt jaarlijks (aantoonbaar) de meest recente kennis opgedaan binnen deze branche
Je beschikt over de volgende competenties:
 • Creatief/ vernieuwend
 • Communicatief vaardig
 • Daadkracht
 • Oplossend vermogen
 • Mediator
 • Stevige onderhandelaar, in staat om een goede gesprekspartner te zijn ten opzichte van bijvoorbeeld letselschade advocaten
Maak jij het verschil?
Begrijp jij wat belangrijk is voor een slachtoffer als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeval? Dat er niet alleen een schadetechnische benadering van het probleem is, maar dat er ook een groot menselijk aspect zit aan het werken aan de oplossing voor het slachtoffer. Bied jij de maximale ondersteuning door onder andere hetstelgerichte dienstverlening in te zetten? Heb jij ideeën hoe wij het slachtoffer nog beter kunnen ontzorgen en kunnen helpen in zijn weg naar herstel?
Wellicht ben jij dan de nieuwe collega die wij zoeken!

Werken binnen een mooi team
In dit team ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig behandelen van letselschaden en de daarbij behorende materiële schade. Je verzamelt relevante dossiergegevens die van belang zijn voor de afwikkeling van schades en onderzoekt de juistheid van de ingediende vorderingen. Natuurlijk kan je dit niet alleen! Naast behulpzame collega’s vanuit je team, voer je ook overleg met correspondenten, letselschaderegelaars, advocaten of andere rechtshulpverleners. Je onderhandelt en voert overleg met de medisch adviseur over het te volgen medisch traject en daarnaast draag je zorg voor tijdige en transparante informatievoorziening aan betrokkenen. Kortom dit is een afwisselende job met veel variatie, waarbij je veel ruimte hebt om je ideeën in te brengen en in contact staat met veel verschillende disciplines!

Diversiteit & Inclusiviteit
Iedereen is bij Aegon gelijk. Ongeacht cultuur, achtergrond, beperking, geloofsovertuiging of geaardheid. En hoe diverser onze medewerkers zijn, hoe beter we lijken op al die mensen die klant bij ons zijn. Daarnaast brengen verschillende type mensen verschillende ideeën met zich mee. En door goed samen te werken en naar elkaars ideeën te luisteren, kunnen we van Aegon een écht klantbedrijf maken.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • Een concurrerend maandsalaris.
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.
Contactinfo
Spreekt deze rol jou aan? Solliciteer via de website van Aegon. Voor meer informatie over de vacature of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dave Heilbron, via e-mail dave.heilbron@aegon.nl of telefonisch bereikbaar op 06 83 25 44 97.
Geplaatst op 11-02-2022

< Vorige


Share on: