Nh1816 Verzekeringen blikt terug op 150 lokale donaties in coronatijd

300.000 euro, verdeeld over 150 goede doelen. Dat is het eindresultaat van de Samen Betrokken donatieactie, die door de coöperatie Nh1816 in mei 2020 is opgestart om steun te bieden aan de meest kwetsbare mensen en dieren in coronatijd. Hier werd veel gehoor aan gegeven door de met Nh1816 samenwerkende betrokken adviseurs door heel Nederland.

Bundel voor betrokken adviseurs en Nh1816-medewerkers
Om terug te blikken op de vele Samen Betrokken-acties die zijn gesteund én deze voorgoed vast te leggen, ontvangen alle actief met Nh1816 samenwerkende adviseurs en Nh1816-medewerkers een prachtige bundel namens de coöperatie Nh1816. Waarom? “Het succes van de Samen Betrokken donatieactie is voornamelijk te danken aan de vele betrokken adviseurs die met Nh1816 samenwerken”, vertelt Mark de Niet, Nh1816 projectleider van de donatieactie. “Zij staan midden in de maatschappij en zijn betrokken bij hun klanten. Wij noemen hen niet voor niets onze local hero's. Zij zagen dan ook direct waar hulp nodig was in de tijd dat corona hard aankwam in onze samenleving. Samen konden we de meest kwetsbare mensen en dieren in Nederland steun bieden; van verzorgingstehuizen en ziekenhuizen tot voedsel- en kledingbanken en diverse stichtingen.”

Hartverwarmende verhalen
“Deze speciale uitgave toont een hartverwarmende selectie van de in totaal 150 gesteunde initiatieven”, vertelt Mark de Niet verder. “Van VR brillen voor stressreductie bij zorgpersoneel tot interactieve knuffels voor eenzame ouderen en alles wat daartussen zit, waarbij adviseurs én onze eigen collega's in veel gevallen zelf vrijwilligerswerk verrichten.” In lijn met het karakter van de Samen Betrokken-donatieactie is het drukwerk verzorgd door grafisch centrum SpringerUit. De drukkerij is gevestigd op het terrein van de antroposofische woon- en werkgemeenschap Scorlewald in Schoorl. Bewoners van Scorlewald werken in de drukkerij voor dagbesteding en hebben met veel zorg én plezier de bundels ingepakt.

Laatste donatie voor stichting Claudia de Breij
De Samen Betrokken-donatieactie is op een mooie manier afgerond. De laatste donatie is namelijk voor Stichting Mag Ik Dan Bij Jou, waarvan cabaretière Claudia de Breij beschermvrouw is. “De cheque ter waarde van € 10.685,- werd op zaterdag 27 november in ontvangst genomen door Claudia zelf op het schitterende podium van Koninklijk Theater Carré”, licht Mark de Niet toe. “Hier speelde ze haar voorstelling ‘Hier ben ik’ voor een zaal vol Nh1816-genodigden. Dorine van Basten en Ton van Hooft, bestuursleden van de coöperatie, reikten de cheque vol trots uit.”

Coöperatie Nh1816 blijft helpende hand bieden
“Een actieperiode heeft een begin en een einde”, blikt Dorine van Basten terug op het afgelopen anderhalve jaar. Ze benadrukt dat de coronatijd een nieuwe, moeilijke fase ingaat. “De coöperatie Nh1816 stopt natuurlijk niet met het ondersteunen van lokale initiatieven die opgezet worden om een ander te helpen in moeilijke tijden. Zeker niet nu de wereld om ons heen steeds meer verdeeld raakt en 'samen doen en zijn' belangrijker is dan ooit.” De helpende hand bieden: dat is wat deze tijden vragen van de samenleving en dat is precies wat de coöperatie Nh1816, ondanks de met succes afgeronde donatieactie, zal blijven doen in de komende jaren.

Geplaatst op 23-12-2021

< VorigeVolgende >


Share on: