BMT’s afdeling Brandonderzoek breidt uit met Aimée Tent

BMT heeft Aimée Tent aangetrokken voor het Brandonderzoek team. Aimée is een jong talent op het gebied van zowel technisch als tactisch brandonderzoek.

"We zijn er trots op dat we haar hebben kunnen contracteren, daar de arbeidsmarkt in Nederland dun bezaaid is met studenten die voor deze specialisatie kiezen, aldus Yrjo Migchelsen, Manager van het brandonderzoek team en zelf ook Brandonderzoeker.

Aimée Tent heeft een Bachelor in Forensisch Onderzoek. Aimée is in juni 2021 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie heeft ze tweemaal stagegelopen op de brandonderzoeksafdeling van BMT en een minor psychologie gevolgd.

Tijdens haar afstudeerstage onderzocht ze voor de brandonderzoeksafdeling van BMT 'hoeveel data een tactisch onderzoeker nodig heeft om een objectief en volledig onderzoek te kunnen uitvoeren'. In haar 3e jaars stage onderzocht Aimée, ook voor BMT, in hoeverre de brandonderzoeken, uitgevoerd door de onderzoekers van BMT, in de praktijk voldoen aan de wetenschappelijke methode die omschreven staat in de NFPA 921. De technisch onderzoekers van BMT behaalde daarbij een score van 99%.

Aimée Tent heeft tijdens haar studie Forensisch Onderzoek doelbewust gekozen voor een stage binnen brandonderzoek. "Om de één of andere reden waren er niet veel studenten in geïnteresseerd", aldus Aimée, "Ik vind het juist hartstikke leuk, interessant, spannend, veelzijdig en uitdagend. Ik wijk graag van de gebaande paden af, niet om rebels te willen zijn, integendeel, maar wel vanwege een gezonde ambitie om beroepsmatig iets anders te doen dan anderen, waarbij ik mezelf kan blijven ontwikkelen."

Ze volgt daarbij haar interesse. Aimée geeft aan blij te zijn met de kansen en mogelijkheden die BMT haar tijdens de twee stages heeft geboden. "Daarbij ben ik erg goed begeleid en is er een wederzijdse klik en een bepaalde chemie ontstaan, mijn stagebegeleider Yrjo heeft ontzettend veel ervaring, daardoor heb ik tijdens mijn stageperiodes al heel veel kennis opgedaan over dit vakgebied. Tevens ben ik behoorlijk leergierig", zegt ze met enig gevoel voor understatement, zodoende is er eigenlijk een win-winsituatie ontstaan: "Ik leer ontzettend veel, met name m.b.t. technisch onderzoek en kan ik in de toekomst met mijn tactische kennis BMT’s brandonderzoeksafdeling verder aanvullen. Daar ligt mijn toegevoegde waarde."
Geplaatst op 11-08-2021

< Vorige


Share on: