Johan Drost volgt Wiebe Westerhof op als CEO van Troostwijk Groep

Met ingang van 1 september 2021 zal Wiebe Westerhof (58) terugtreden als CEO van Troostwijk Groep. Na een carrière van ruim 35 jaar bij het bedrijf, waarvan 20 jaar als CEO, heeft hij begin dit jaar zijn besluit gedeeld met het Spaanse moederbedrijf Tinsa. Vanaf 1 september zal Johan Drost (49) de taak van CEO op zich nemen.

Wiebe Westerhof: “Ik heb een aantal mensen verrast met mijn besluit. Leeftijd en energie zijn geen issue en daarbij werk ik ook nog eens bij een van de mooiste bedrijven van Nederland. Maar op mijn plek kun je het beste zelf een passend moment kiezen om een stap opzij te doen. Hoort ook bij de baan. Je moet zien wanneer nieuw leiderschap weer iets kan toevoegen en ik heb er vertrouwen in dat Johan dat gaat invullen. Troostwijk is de laatste jaren nationaal en internationaal gegroeid, heeft prachtige opdrachtgevers en fantastische medewerkers. 

We staan er goed voor. Dus een overdracht is nu ook mogelijk. Zelf kijk ik ook uit naar een nieuwe fase die overigens nog niet is ingevuld. En dat maakt het ook prettig spannend. Zal even wennen zijn om een ander aan het roer te zien."

Johan Drost heeft diverse directie- en managementfuncties bekleed binnen het bankwezen. De afgelopen periode is hij als interim-directeur actief geweest binnen de Stichting BKR. Johan Drost: “Als marktleider is Troostwijk Groep de partner in Nederland en ver daarbuiten op het gebied van waarderingen, schaderegelingen, inspecties en consultancy. Met haar expertise en professionele onafhankelijke rapportages biedt Troostwijk klanten een totaaloplossing. Ik zie ernaar uit om als directeur mijn bijdrage te leveren aan de belangrijke rol die Troostwijk Groep vervult voor haar klanten”.

Geplaatst op 15-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: