HDI Global scherpt strategische focus op grootzakelijke markt verder aan

HDI Global, schadeverzekeraar van grootzakelijke risico’s, maakt bekend dat het de producten Motor, Container Trailer, Pleziervaartuigen en het provinciale deel van Land-based Equipment met ingang van 1 augustus niet meer zal aanbieden. Lopende polissen worden vanaf 1 oktober niet meer geprolongeerd.

Foto: Sharon van Herel, managing director van HDI Global Nederland

Deze beslissing ligt geheel in lijn met de ruim drie jaar geleden ingezette strategie van HDI om zich meer toe te leggen op het verzekeren van complexe risico’s van grootzakelijke ondernemingen.

Alleen door de juiste balans te vinden tussen prijs (premie, dekking, voorwaarden, preventie, service etc.) en de kwaliteit van het risico kunnen grote, industriële bedrijven duurzaam worden beschermd tegen de complexe risico’s die zij lopen.

Sharon van Herel, managing director van HDI Global Nederland: “Onze strategie van focus, keuzes maken en continu investeren in kennis en kunde, o.a. op het gebied van risicoanalyse en preventie, is in de afgelopen jaren zo succesvol geweest, dat we een steeds sterkere en aantrekkelijkere partner zijn geworden voor grote bedrijven met complexe risico’s. De andere kant van deze medaille is dat hierdoor sommige portefeuilles en producten minder goed bij onze ‘risk appetite’ zijn gaan passen. Dan moet je in het belang van duurzame verzekerbaarheid focussen en keuzes maken.”

HDI wil er, samen met haar distributiepartners, in de komende maanden voor zorgen dat zij de risico’s van hun klanten – weliswaar elders – verzekerd kunnen houden.

Geplaatst op 15-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: