Swiss Re's iptiQ en ImmoScout24 lanceren digitale huurderving verzekering

Ongeveer tweederde van de particuliere verhuurders heeft te maken met problemen zoals onregelmatige, onvolledige of ontbrekende huurbetalingen[1], 90% van hen heeft geen huurverlies verzekering[2]. Swiss Re's iptiQ en ImmoScout24, lanceren in Duitsland een product voor huurverlies verzekering dat integreert in het digitale ecosysteem van ImmoScout24.

Swiss Re's iptiQ is een white-label aanbieder van eigendoms- en ongevallenverzekeringen en levens- en zorgverzekeringen. Het B2B2C business model, gecombineerd met het iptiQ platform, stelt merken zoals ImmoScout24 in staat om nieuwe digitale verzekeringsoplossingen aan te bieden aan hun klanten.
 
Andreas Schertzinger, CEO van iptiQ EMEA P&C: "Met ImmoScout24 hebben we in Duitsland de ideale partner gevonden om klanten online op maat gemaakte inboedelverzekeringsproducten aan te bieden, precies op het moment dat het ertoe doet. Dankzij de naadloze integratie van ons product in het digitale ecosysteem van ImmoScout24 kunnen klanten zich direct online en gedurende het hele huurproces verzekeren tegen het risico van huur gerelateerde verliezen."
 
Ralf Weitz, Managing Director van ImmoScout24: "De digitale ImmoScout24 huurverliesverzekering betekent dat we particuliere verhuurders een innovatieve dienst kunnen bieden die het verhuren van een woning voor hen veiliger maakt. Samen met onze samenwerkingspartner iptiQ kunnen we helpen het verhuren nog eenvoudiger te maken, terwijl de impact van verliezen tot een minimum wordt beperkt. Dit is met name relevant als huurders als gevolg van de COVID-19 pandemie - en andere factoren natuurlijk - moeite hebben om de huur te voldoen."
 
Zorgeloos verhuren en verliezen voorkomen
Als verzekeringspartner biedt iptiQ klanten van ImmoScout24 nu een digitaal verzekeringsproduct tegen huurderving en geeft daarmee extra zekerheid aan particuliere verhuurders. Bij problemen met de huurbetaling dekt de verzekering het volledige of gedeeltelijke verlies van maximaal zes maanden huur (inclusief bijkomende kosten) of een maximumbedrag van 10.000 euro, met jaarlijkse premies vanaf 40,90 euro. 
 
Dit verzekeringsproduct tegen huurderving wordt aangeboden onder het merk ImmoScout24 en is nauw geïntegreerd in het digitale ecosysteem van het online vastgoedplatform. Terwijl ImmoScout24 optreedt als een geregistreerde agent, worden alle verzekering gerelateerde aspecten gedekt door iptiQ, van de gebruikersreis tot de uitgifte van polissen, en het beheer van contracten tot de afwikkeling en uitbetaling van claims. Hierdoor kunnen beide partners zich richten op hun respectievelijke expertisegebieden. De digitale huurdervingverzekering van iptiQ en ImmoScout24 kan worden aangeschaft door verhuurders die woonachtig zijn in Duitsland.
 
iptiQ 
iptiQ is een digitaal platform en white-label verzekeringsprovider van Swiss Re die als doel heeft verzekeringen toegankelijker en betaalbaarder te maken. iptiQ biedt haar partners uitgebreide, digitale en op maat gemaakte oplossingen voor levensverzekeringen, zorgverzekeringen, inboedelverzekeringen en ongevallenverzekeringen, zodat zij verzekeringen kunnen verkopen via hun vertrouwde merken.
 
 
ImmoScout24
ImmoScout24 is het toonaangevende online platform voor residentieel en commercieel vastgoed in Duitsland. ImmoScout24 zorgt al meer dan 20 jaar voor een revolutie op de Duitse vastgoedmarkt en ondersteunt elke maand 13,8 miljoen gebruikers op weg naar een nieuwe woning of de perfecte bedrijfsruimte. Daarom kent 99% van de doelgroep ImmoScout24: De digitale oplossingen van de online marktplaats zorgen voor een duidelijke regie en brengen eigenaren, makelaars, huurders en kopers met succes bij elkaar. ImmoScout24 werkt aan het doel om vastgoedtransacties digitaal te verwerken en daarmee complexe beslissingen makkelijker te maken voor haar gebruikers. ImmoScout24 is sinds 2012 ook actief op de Oostenrijkse residentiële en commerciële markten, met ongeveer 3,5 miljoen bezoeken per maand.
 
 

Geplaatst op 29-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: