RSA Insurance Group overgenomen door Intact Financial Corporation en Tryg

Nadat RSA reeds vorig jaar werd benaderd met betrekking tot een mogelijke verkoop, heeft een consortium van de Canadese onderneming Intact Financial Corporation en het Deense Tryg A/S nu formeel alle aandelen van de onderneming in handen.

De RSA Group bestond uit drie hoofddivisies: Canada, Scandinavië, en UK & International (Continentaal Europa, Ierland en het Midden-Oosten). Tryg is thans eigenaar van de Zweedse en Noorse activiteiten, Intact van de Canadese en UK & International divisies. De twee partijen worden gezamenlijk eigenaar van RSA in Denemarken.

De overname heeft geen gevolgen voor de verzekeringscontracten van onze huidige klanten. Alle polissen en de daarmee verband houdende schadedossiers blijven ongewijzigd van kracht. Iedereen die contact met ons wil opnemen over een polis of een schadeclaim, kan dit op de gebruikelijke manier blijven doen.

De 'Plc'-vennootschappen zullen worden geherregistreerd en worden omgevormd naar 'Private Limited'-vennootschappen. Zodra dit proces is afgerond, zullen deze nieuwe vennootschappen worden vermeld in onze polisdocumentatie, contracten en juridische documentatie. Onze merken, statutaire zetels en bedrijfsnummers blijven ongewijzigd.
 

In een reactie op de overname zei Scott Egan, de huidige CEO van RSA UK & International:

"Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in de lange en roemrijke geschiedenis van RSA. Iedereen kijkt ernaar uit om als onderdeel van Intact te werken, voort te bouwen op onze recente vooruitgang en momentum, en door te gaan met het bedienen van onze klanten, makelaars en overige business partners.

De expertise en ambitie van Intact geeft ons een geweldige kans om onze plannen te verbeteren en te versnellen, met als  gezamenlijk doel een beter bedrijf te creeëren. Ik kijk er echt naar uit om te zien wat we samen kunnen bereiken."

Geplaatst op 04-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: