NN Art Award 2021 voor Erik Mattijssen

Op 30 juni is tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam de NN Art Award voor de vijfde keer uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Erik Mattijssen van galerie Cokkie Snoek en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiƫle opening van Art Rotterdam in de van Nelle fabriek in Rotterdam.

Dailah Nihot, lid van de Management Board NN Group: “Met de NN Art Award willen wij een podium geven aan uitzonderlijk talent. De diversiteit, kwaliteit en creativiteit van kunstenaars die in Nederland een opleiding hebben genoten is indrukwekkend en inspirerend. Wij zijn er trots op dat we deze kunstenaars kunnen steunen.”

Erik Mattijssen: “Mijn nominatie samen met de andere drie had al voor een boost gezorgd voor onze zichtbaarheid. Ik ben heel blij met de aandacht die er is voor mijn werk tijdens Art Rotterdam en ga vol zelfvertrouwen verder met nieuwe plannen voor de toekomst.”

Publieksprijs 
De zomereditie van Art Rotterdam 2021 markeert een bijzonder lustrum: het vijfjarige jubileum van de NN Art Award. Vanwege de bijzondere mijlpaal, kunnen dit jaar kunstliefhebbers en Art Rotterdam bezoekers ook stemmen op hun favoriete kunstenaar. Degene met de meeste stemmen verdient de publieksprijs en ontvangt een bedrag van vijfduizend euro.

Stemmen kan nog via www.nn.nl/artwaward tot en met zondag 4 juli 10.00 uur. Ook bezoekers van Art Rotterdam kunnen in de NN Art Award stand stemmen tijdens de beursdagen van woensdag 30 juni tot en met zaterdag 3 juli. In de NN Art Award stand zijn de werken van de vier genomineerde kunstenaars te zien. De winnaar van de NN Art Award Publieksprijs 2021 wordt via een livestream bekend gemaakt op zondag 4 juli om 15:00.

Inzendingen en criteria
In totaal hebben de galeriehouders werk van 38 verschillende kunstenaars ingezonden. Hieruit zijn door de jury vier genomineerden gekozen:

Priscila Fernandes, Division of Labour, London
Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam
Erik Mattijssen, Cokkie Snoei, Rotterdam

 

Jury 2021
De jaarlijks wisselende jury voor deze editie bestond uit Imara Limon (conservator Amsterdam Museum), Reyn van der Lugt (verzamelaar), Suzanne Swarts (directeur Museum Voorlinden), Koen Taselaar (kunstenaar en genomineerde NN Art Award 2020), Els Drummen (curator CODA Apeldoorn) en Elisah van den Bergh (curator NN Kunstcollectie). De belangrijkste criteria waar de jury rekening mee heeft gehouden zijn het afronden van een kunstopleiding aan een Nederlandse academie, kwalitatief hoogstaand werk en een authentieke en  innovatieve beeldtaal met nieuwe invalshoeken. Ook moet het werk van de kunstenaar te zien zijn op de beurs Art Rotterdam.

 

Kunstbeurs Art Rotterdam
Art Rotterdam vindt dit jaar plaats van 30 juni tot en met 4 juli in Rotterdam. Art Rotterdam is de spil van de Art Rotterdam Week. Vijf dagen lang vormt de Van Nellefabriek het decor voor de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst. NN Group is sinds 2017 partner van de kunstbeurs.

 

Cultuursponsoring
NN Group wil een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, door mensen te helpen hun financiële toekomst veilig te stellen en door maatschappelijk betrokken te zijn. Op het gebied van cultuursponsoring hebben we een lange geschiedenis, met als doel kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo investeert NN Group in culturele samenwerkingsprojecten met Nederlandse musea en kunstenaars. Dit komt tot uiting via de ondersteuning van een uiteenlopend aantal tentoonstellingen en door het aankopen van kunstwerken voor de eigen bedrijfscollectie. NN Group is onder andere corporate partner van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en van het Mauritshuis in Den Haag.

 
 
 
Geplaatst op 30-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: