Honderden gedupeerden lease schandaal Car Driver Deals uit Echt

Meer dan vierhonderd klanten van het inmiddels ‘tijdelijk' gesloten autoleasebedrijf Car Drive Deals (CDD) blijken dubbel gedupeerd. Klanten raakten hun auto kwijt, maar zijn ook nog eens de dupe geworden omdat ze de dure leningen van hun ingeleverde auto wel moeten blijven doorbetalen.

Uit verschillende publicaties in de media, zoals in de Telegraaf, Automotive Management en RTL, valt te lezen dat er inmiddels een aangifte in voorbereiding is tegen CDD. De schatting is dat het bedrijf zo’n 3.000 auto’s op de weg had, waarvoor gedupeerden gemiddeld 10.000 euro per auto vooraf hebben ingelegd om aan de gunstige voorwaarden voor de leasecontracten van CDD  te kunnen voldoen.  De geschatte totale schade is drie miljoen euro.

Ongeveer 400 gedupeerden hebben hiervoor ook nog een dure lening moeten afsluiten bij hun leaseconstructie en kozen voor een financiering bij Mijnfinancier.nl, wat sinds 2019 een dochteronderneming is van Perrée & Partners uit Eindhoven. Perrée & Partners heeft laten weten aan de Telegraaf en Automotive Management zelf een onderzoek in te stellen.
 
In Automotive Management is te lezen dat een onderdeel van de opvallende leaseconstructie van CDD was, dat verhuur- en leaseauto’s ingezet werden als zogenaamde voorloopauto’s totdat er een goedkope auto vanuit het buitenland ingevoerd zou worden. Zoals het er nu naar uitziet is de kans klein dat door CDD of welke andere onderneming van de broers Golsteijn uit Echt in Limburg,nog auto’s geleverd worden. 
 
Op het internet is een reactie van CDD te lezen. Zij geven aan op dit moment berichten niet persoonlijk te beantwoorden. En dat ze de afgelopen dagen ineens zijn geconfronteerd met een subjectief mediabericht waarin bewust zónder wederhoor ten onrechte naar hun wordt verwezen. Een klein aantal leveranciers heeft naar zeggen van CDD  als reactie hierop zonder juridische grondslag of daartoe benodigde Gerechtelijk bevel en zonder voorafgaand overleg, besloten auto's op te gaan halen bij de klanten, zonder CDD de gelegenheid te geven om betreffende klanten te informeren noch een alternatief te kunnen regelen. 
 
Er wordt afgesloten met: “Wij hopen dat u begrijpt dat daardoor de mailbox volloopt met vragen. Helaas kunnen wij nog niets concreets melden, maar zijn wij wel volop bezig met het regelen van een oplossing/alternatief. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij iedereen direct informeren! WIJ vertrouwen in ieder geval op een positieve wending! “
 
Het bedrijf is in ieder geval ‘tijdelijk' gesloten.
Geplaatst op 25-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: