Schoonmakend Nederland heeft een standaardbestek opgesteld

Schoonmakend Nederland heeft een standaardbestek opgesteld voor reconditioneerders. Het bestek draagt bij aan transparantie in de markt. Reconditioneerders gebruiken het bestek om eenduidig aan te geven welke werkzaamheden zij gaan uitvoeren. Voor opdrachtgevers wordt het eenvoudiger om offertes met elkaar te vergelijken, terwijl eerlijke concurrentie tussen de reconditioneringsbedrijven gehandhaafd blijft.

Het Platform Reconditionering van Schoonmakend Nederland heeft de afgelopen periode met reconditioneerders (leden en niet-leden van Schoonmakend Nederland), opdrachtgevers en stakeholders gesproken over een standaardbestek voor reconditionering.

Het standaardbestek heeft als doel om de opdrachtgever (verzekeraar, schade expert, klant) in staat te stellen meerdere offertes goed te vergelijken. Dat kan als alle reconditioneerders het formulier gebruiken als specificatie c.q. verduidelijking van de uit te voeren werkzaamheden bij een prijsopgave (inschrijving). De opdrachtgever geeft openheid van zaken bij de keuze voor een reconditioneerder.
Concurrentie blijft gehandhaafd doordat de reconditioneerders sneller/slimmer/goedkoper kunnen aanbieden/offreren.

Technische reconditionering is uitgesloten tenzij het onderdeel uit maakt (in onderaanneming) van het werk waar de reconditioneerder voor inschrijft.

U kunt het standaardbestek hier downloaden.
 

Geplaatst op 15-02-2021

< VorigeVolgende >


Share on: