Alarmknop vergroot de veiligheid en het veiligheidsgevoel van schade-expert

Als schade-expert wil je natuurlijk elke zaak objectief en goed afhandelen. Daarbij is een prettige communicatie en omgang met de betrokkenen van groot belang. Klanten hebben regelmatig grote financiële belangen bij het oordeel van de expert, de onderzoeker of de opname- en risicodeskundige. Dat kan leiden tot verschillen van mening, emotioneel- of zelfs agressief gedrag.

Als je geconfronteerd wordt met agressie, bedreiging of intimidatie, geeft dat een onprettig gevoel. Juist op zo’n kwetsbaar moment is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je er niet alleen voor staat. Secure2Go heeft daar een hele goede oplossing voor: De Secure Cube, een mobiele alarmknop voor mensen die tijdens hun werk in gevaar kunnen komen.


Als het uit de hand loopt wordt er direct meegeluisterd via de alarmknop
De uiterst compacte alarmknop werkt heel simpel. Je draagt ‘m discreet bij je en op het moment dat tijdens een bezoek de emoties van een klant omslaan in agressie, bedreiging of intimidatie druk je op de SOS-knop. De melding wordt ontvangen in een 24/7 bemande alarmcentrale en binnen enkele seconden luistert een ervaren centralist via de alarmknop mee met de situatie. Als de centralist hoort dat er hulp nodig is, wordt via een directe lijn de politie aangestuurd naar de locatie die door de alarmknop is meegestuurd.

 

Politie assistentie lang niet altijd nodig
Het inroepen van de politie is natuurlijk lang niet altijd nodig. Daarom luistert de centralist eerst mee om een inschatting te maken van de situatie. Daarom kan de alarmknop al in een vroeg stadium worden ingedrukt. Eventuele bedreigingen worden opgenomen en kunnen later als aanvullend bewijsmateriaal worden opgevraagd bij een aangifte. Als de expert de escalatie weer snel kan bekoelen, of veilig en rustig weg kan komen uit de situatie is er natuurlijk niet direct politie nodig. Maar het gegeven dat er tijdens deze spannende momenten iemand meeluistert en op hoogte is van de locatie en de situatie geeft veel vertrouwen.

 

Weerbaarheid en professionaliteit gaan hand in hand
Uit vele onderzoeken is gebleken dat professionals die zich weerbaar voelen tijdens het uitoefenen van hun werk, veel professioneler kunnen handelen dan mensen die angstig of gestrest zijn. Als je je veilig voelt en weet dat je kunt rekenen op ondersteuning als er iets misgaat, dan vergroot dat je weerbaarheid. Andere factoren die de weerbaarheid vergroten zijn: beschikken over de juiste informatie, goed voorbereid zijn op een gesprek, beschikken over de juiste communicatieve vaardigheden en een veilige positie kiezen ten opzichte van de gesprekspartner. Als zo veel mogelijk aan deze voorwaarden wordt voldaan, dan sta je meer in je kracht en kun je, ook tijdens lastige gesprekken, professioneler optreden.

 

De alarmknop heeft ook een belangrijke toegevoegde waarde voor werkgevers
In de schade-expertise wereld is een integere dienstverlening van groot belang. Om die integriteit te bewaken is het belangrijk om medewerkers optimaal te faciliteren bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Alleen zo kunnen zij hun werk integer en objectief doen. Een alarmknop draagt daaraan bij. Als een medewerker wordt bedreigd, is een simpele druk op de knop genoeg om er niet meer alleen voor te staan. Dit versterkt het veiligheidsgevoel en geeft vertrouwen waardoor een medewerker beter in staat is om het gesprek te beëindigen, zonder te hoeven zwichten voor de eisen van de gesprekspartner. Het is daarom uiteindelijke een kleine investering die, als het spannend wordt, van grote waarde kan zijn.


Lijkt het u ook een veilig en verstandig idee om uw medewerkers of collega’s in de buitendienst een mobiele alarmknop mee te geven? Neem dan contact op met Secure2Go.nl. Al duizenden professionals vertrouwen op de mobiele alarmering van dit specialistische en innovatieve bedrijf.

Geplaatst op 01-02-2021

< Vorige


Share on: