Edwin Grutterink benoemd tot CEO ABN AMRO Verzekeringen

Edwin Grutterink wordt per 1 januari benoemd tot CEO ABN AMRO Verzekeringen (AAV). Hij volgt hiermee Sander Kernkamp op die deze functie sinds 2017 vervulde. Grutterink is momenteel directeur van Vivat Schade.

Foto:  Links Edwin Grutterink en rechts Sander Kernkamp 

Edwin Grutterink (53) is zijn loopbaan gestart bij ABN AMRO Verzekeringen waar hij onder andere Directeur Schade & Intermediair is geweest. Vervolgens heeft hij bij Delta Lloyd zeven jaren verschillende senior managementfuncties vervuld, waaronder Directeur HRM en de laatste 5 jaren als Directievoorzitter van Delta Lloyd Schade & Inkomen. Sinds 2015 was Grutterink General Manager van VIVAT Schade waar hij verantwoordelijk was voor de (financiële) turnaround van VIVAT Schade.

Sander Kernkamp (50) heeft sinds 1998 verschillende senior management posities bij zowel ING als Nationale-Nederlanden bekleed. Vanaf 2010 was hij bij Nationale-Nederlanden verantwoordelijk voor het schadebedrijf, waarvan vier jaren als CEO Schade & Inkomen. In deze laatste functie was Kernkamp de grondlegger van Sparklab, het innovatiecentrum van Nationale-Nederlanden. Sinds 2017 heeft hij met en van AAV een moderne, gedigitaliseerde en sector gerichte verzekeringspartner gemaakt voor ABN AMRO Bank. Begin 2021 leidt dit tot de uitrol van een nieuw platform. 

Tjeerd Bosklopper, lid van de Management Board NN Group: ‘Ik wil mijn waardering uitspreken voor het fundament wat Sander heeft neergezet op het gebied van innovatie. Door in Nederland te starten met Sparklab is innovatie snel tot ontwikkeling gekomen binnen NN Group en daarmee de landen waar we aanwezig zijn. Ik wens hem het allerbeste in zijn toekomstige carrière. Zijn opvolger Edwin heten we van harte welkom.’’

Geplaatst op 09-12-2020

< VorigeVolgende >


Share on: