Woensdag 4 november is voor de derde keer de InsurTech100-lijst bekendgemaakt

De 2020 InsurTech100 wordt gelanceerd door het gespecialiseerde onderzoeksbureau FinTech Global. De prestigieuze lijst erkent 's werelds meest innovatieve aanbieders van oplossingen die de digitale transformatie-uitdagingen en -kansen binnen de verzekeringsbranche aanpakken.

De InsurTech (verzekeringstechnologie) industrie is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid. Sinds begin 2017 is er bijna zeventien miljard dollar geïnvesteerd in verzekeringsmaatschappijen, volgens cijfers gepubliceerd door FinTech Global.
 
Als gevolg daarvan was het proces om de toonaangevende honderd bedrijven in de InsurTech-ruimte te identificeren dit jaar concurrerender dan ooit. Een panel van analisten en industrie-experts stemde uit een lange lijst van meer dan 1.200 bedrijven en de finalisten kregen een plaats op de lijst voor hun innovatieve gebruik van technologie om een belangrijk industrieprobleem op te lossen, of om kostenbesparingen of efficiëntieverbeteringen in de hele verzekeringswaardeketen te genereren.
 
FinTech Global director Richard Sachar: "Gevestigde verzekeringsmaatschappijen moeten zich bewust zijn van de nieuwste innovaties om concurrerend te blijven in de huidige markt, die sterk gericht is op digitale distributie en verhoogd gebruik van klantgegevens, en zal dat nog meer zijn na Covid-19. De InsurTech100-lijst helpt het senior management bij het filteren van alle leveranciers op de markt door de aandacht te vestigen op de toonaangevende bedrijven in sectoren als acceptatie, prijsstelling, ivd-apparaten, klantervaring en data & analyse."
 
Tot de toonaangevende bedrijven die een plaats op de InsurTech100 kregen behoren:
Anorak
: 's Werelds eerste volautomatische levensverzekeringsadviesplatform dat door het FCA is geautoriseerd.

Bdeo: Het creëren van een volledig geautomatiseerd, onmiddellijk en naadloos onderschrijvings- en schadebeheerproces op basis van Artificial Intelligence om de sector te transformeren.

ClaimVantage: Een wereldwijde leverancier van verzekeringen die cloud-native, life, health en absence claim management oplossingen biedt.

EIP: InsurTech-softwarebedrijf dat aanbieders van apparaat- en lifestyleverzekeringen in staat stelt de kosten te verlagen, de winst te maximaliseren en hun digitale klantervaring te upgraden.
 Humn.ai: deep-tech MGA met behulp van streaming data, neurale netwerken en real-time geospatiale risicomodellering om commerciële vlootverzekeringen te moderniseren.
 
Jooycar: Het snelst groeiende autoverzekeringsbedrijf in Latijns-Amerika dat zich op de Amerikaanse markt begeeft.
 
Life.io: Toonaangevend technologiebedrijf voor klantenbetrokkenheid dat verzekeraars helpt de ontwikkeling van hun end-to-end digitale klantervaring te versnellen.
 
Maptycs: Geavanceerde risicodata-analyse, geospatiale visualisatie en monitoring van zware weersomstandigheden voor de analyse van vastgoedrisico's en verliesprognoses.
 
Medallia: Bedrijf op het gebied van cloudtechnologie voor ervaringsbeheer dat verzekeraars in staat stelt om klanten te betrekken bij het gehele klanttraject.
 
NeuralMetrics: Onderschrijvingsoplossingen bedrijf dat klanten helpt bij het classificeren en automatisch beoordelen van de risicokwaliteit in seconden voor prospects, live inzendingen en portefeuillebeheer.
 
Omniscience: Biedt het multi-decenniumvoordeel van verzekeraars door een betere risicoselectie, een 92% complex Underwriting Automation STP-tarief en een 90% opex-vermindering.
 
Planck: Toonaangevend platform voor kunstmatige intelligentie dat realtime inzicht biedt in risico's en verzekeringstechnische aspecten voor commerciële verzekeringen.
 
QOMPLX: Aanbieder van SaaS-oplossingen voor cloud-native risk management die verzekeringsmaatschappijen helpt bij het oplossen van gegevensuitdagingen en het verbeteren van acceptatieprocessen.
 
Quantiphi: Een toegepast AI- en datawetenschappelijk softwarebedrijf dat verzekeraars helpt met datatransformaties en AI-oplossingen op maat.
 
Relay: Het eerste all-inclusive risicoplaatsingsplatform op basis van een abonnement voor commerciële verzekeringen en herverzekeringen.
 
ThingCo: Leverancier van de volgende generatie telematicaproducten die zowel de B2C- als de B2B-verzekeringsmarkt bedienen.
 
Wakam: Digitale B2B-verzekeraar die white label innovatieve verzekeringsoplossingen creëert voor alle soorten distributeurs.
 
Een volledige lijst van de InsurTech100 is te vinden op www.TheInsurTech100.com. Meer gedetailleerde informatie over de bedrijven is gratis te downloaden op de website.
Geplaatst op 04-11-2020


Share on: