MS Amlin benoemt nieuwe Head of Risk Engineering

Per 1 januari 2021 stelt Verzekeraar MS Amlin Pierre-Edouard de la Roncière aan als Head of Risk Engineering voor Europa. Hiermee volgt hij Stefaan Thibaut op die met pensioen gaat.

Pierre-Edouard wordt verantwoordelijk voor de afdeling Risk Engineering van MS Amlin Insurance SE (MS AISE). Dit team bestaat uit elf Risk Engineers verspreid over de Belgische, Franse en Nederlandse activiteiten van het bedrijf. 

 

Hij is afgestudeerd aan de École Polytechnique en de École Nationale Supérieure de Techniques Avancées, begon zijn carrière in 2006 als projectmanager voor breedband en lokale overheden binnen de Telecoms Regulatory Authority (ARCEP). In 2008 zette hij zijn loopbaan voort bij SPIE, waar hij vanaf 2010 hoofd werd van het IDF-bureau voor nucleaire ontmanteling. In 2013 trad hij toe tot Eurofins om het laboratorium asbestanalyse te leiden. Sinds 2014 was hij een industriële en commerciële risico-expert gespecialiseerd in cyberrisico's bij Naudet.


Pierre-Edouard, gevestigd in Parijs, rapporteert aan Rudy Benmeridja, Chief Underwriting Officer, die verklaart: “We zijn verheugd dat Pierre-Edouard ons MS Amlin-team komt versterken. Ik ben ervan overtuigd dat zijn ervaring in industrieel risicobeheer, expertise en claims-analyse in verschillende sectoren een sterke meerwaarde zullen zijn voor onze dienstverlening."

Geplaatst op 25-11-2020


Share on: