LKQ-Fource eerste duurzame onderdelen leverancier

Men is al gewend aan de certificering van autobedrijven op gebied van duurzaamheid. Nu mocht Fource commercieel directeur Johan van der Hoeven als eerste het duurzaamheidscertificaat voor after-market leveranciers in ontvangst nemen van Stichting Duurzaam Repareren.

Met Amerikaanse eigenaren is duurzaamheid voor LKQ een van de grondbeginselen voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs. Dat duurzaamheid belangrijk is wordt ook buiten zichtbaar. Het 50.000 m2 grote distributiecentrum kreeg de BREEAM Excellent kwalificatie, wat staat voor excellente duurzaamheid.

“Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen de bedrijfspanden: zegt Johan van der Hoeven. Bijvoorbeeld, de zorg voor de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, een veilige werkomgeving, een efficiënte logistiek, transparantie en een bijdrage aan de samenleving horen hier ook bij.

Wij nemen deel aan het GroenGedaan! certificatieprogramma van de stichting Duurzaam Repareren. Hun programma is specifiek toegesneden op onze core business en het is nu eenmaal zo dat een objectieve externe blik, ons ook inzichten biedt, waar wij de bedrijfsvoering verder op kunnen verbeteren en bestendiger kunnen maken”.

Een andere overweging om de duurzame bedrijfsvoering onder certificatie te brengen is de signaalwerking naar de autobedrijven. “Wij geloven oprecht dat er alleen toekomst is voor duurzame bedrijven. Maar wij moeten dan de wedervraag, hoe duurzaam zijn jullie zelf, wel goed kunnen beantwoorden. Onze duurzaamheid is aangetoond en wordt met jaarlijkse audits bewaakt”, aldus van der Hoeven.

De stichting hoopt dat meer leveranciers en grossiers zullen gaan deelnemen in het duurzaamheidsprogramma, dat zij speciaal voor deze bedrijven heeft opgezet. “Als de pandemie ons één ding heeft geleerd, dan is het dat ieder mens en ieder bedrijf actief zal moeten bijdragen aan de veiligheid, de gezondheid en de duurzaamheid. De aftersales bedrijven hebben wellicht niet de grootste impact, maar kunnen wel een belangrijke voortrekkersrol vervullen bij de verduurzaming van de automotive”: zegt Harry Filon van de stichting.

Geplaatst op 20-11-2020


Share on: