Corins realiseert rechtstreekse koppeling van BEAS naar Sanctieplatform

Sinds kort maakt Corins gebruik van een rechtstreekse koppeling tussen het systeem BEAS (een niche oplossing voor de co-assurantiemarkt) en het Sanctieplatform van de VNAB. Dit betekent dat Corins in één oogopslag kan zien of haar portefeuille sanctieproof is en er geen afzonderlijke analyse hoeft te worden uitgevoerd.

Foto: Edwin Hoffschlag, Directeur Finance IT Corins

Corins heeft als eerste beursverzekeraar een directe koppeling met het Sanctieplatform weten te leggen. Cerilla de Heer, Manager COAS, leverancier van BEAS, en Edwin Hoffschlag, Directeur Finance IT Corins, waren betrokken bij het traject. Hoffschlag: ‘’Met de koppeling van de systemen kunnen we nu op polisniveau realtime zien of de portefeuille voldoet aan de sanctiewetgeving. Dit betekent niet alleen dat we in efficiency en snelheid winnen, maar ook wordt door de automatische koppeling de kans op menselijke fouten geminimaliseerd en kunnen we gemakkelijker voldoen aan wet- en regelgeving die ook nog eens aan verandering onderhevig is.
 
Het zou mooi zijn als andere partijen ook gebruik gaan maken van een rechtstreekse koppeling met het sanctieplatform. Hiermee kunnen we onze krachten bundelen en leren van elkaars ervaringen’’, zo vervolgt Hoffschlag.
 
Cerilla de Heer: ‘’Ik ben trots dat we de koppeling met het Sanctieplatform in BEAS volledig hebben kunnen integreren. Door slim gebruik te maken van moderne technologie koppelen we de resultaten van ieder onderzoek uit het Sanctieplatform aan de bijbehorende polis of schade in BEAS. Hiermee kan Corins eenvoudig vanuit haar eigen administratie en volledig geautomatiseerd de compliance van de portefeuilles aantonen.’’ 
 
Theo van Endhoven (VNAB):  “Door deze unieke koppeling is Corins in staat om op efficiënte wijze de afspraken uit het VNAB Sanctiewetprotocol te monitoren. Op elk moment kunnen zij in hun backoffice zien of de makelaar een volledig en afgerond onderzoek aan heeft geleverd. Daarmee houdt Corins grip op het proces en geeft als verzekeraar een duidelijke invulling aan de eigen verantwoordelijkheid die volgt vanuit de Sanctiewet.”
Geplaatst op 06-11-2020


Share on: