a.s.r. en NN in de Dow Jones Sustainability Index

a.s.r. en Nationale Nederlanden behoren tot de 10% best presterende verzekeraars wereldwijd op het gebied van duurzaamheid en zijn opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Dat heeft S&P Global vrijdag 13 november bekendgemaakt.

a.s.r. behaalde een score van 81 punten bij een maximum van 100, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen a.s.r. 73 punten behaalde. De totale score is gebaseerd op drie verschillende dimensies: economisch (76), sociaal (84) en milieu (97). Het gemiddelde van de verzekeraars wereldwijd ligt op 39 punten.

Jos Baeten, CEO van a.s.r.: "We zijn trots dat a.s.r. wordt opgenomen in deze toonaangevende index. Iedereen bij a.s.r. heeft bijgedragen aan dit resultaat. Het is een erkenning voor onze inzet om duurzame waarde te creëren voor alle stakeholders en te laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen goed samen gaat met winstgevende groei."

NN Group is voor de vierde keer op rij opgenomen en behaalde een score van 84 punten bij een maximum van de 100 punten: economisch (80), milieu (96) en sociaal (86). 

David Knibbe, CEO van NN Group: 'We zijn er trots op dat we voor de vierde keer op rij in de DJSI zijn opgenomen. Rekening houden met het welzijn van mens en milieu maakt deel uit van onze strategische verplichtingen. We doen zaken met de toekomst in het achterhoofd en willen bijdragen aan een wereld waarin mensen nog vele generaties lang kunnen floreren.
 
S&P Global beoordeelt ieder jaar meer dan 7.300 beursgenoteerde bedrijven op hun economische, sociale en milieu prestaties. Afgelopen vrijdag hebben bedrijven hun individuele scores ontvangen. De volledige lijst met beoordelingen wordt in 2021 door S&P Global gepubliceerd.

De DJSI bestaat sinds 1999 en monitort wereldwijd bedrijven op het gebied van duurzaamheid. De Index vertegenwoordigt de top 10% van de grootste bedrijven in elke sector van de Dow Jones Global Index.

Geplaatst op 16-11-2020


Share on: