Aangescherpte voorwaarden reisverzekering vanwege coronacrisis

Op verzoek van BNR heeft Pricewise geĆÆnventariseerd of er nog reisverzekeringen kunnen worden afgesloten inclusief pandemieĆ«n zoals corona. Tot voor kort kon dit nog bij een aantal verzekeraars, maar ook die hebben inmiddels hun voorwaarden aangepast.

Verzekeraars hebben duidelijker omschreven wat er wordt bedoeld met een 'bijzondere omstandigheid', zoals een pandemie. “Daarbij verwijzen ze vaak naar officiële instanties, denk aan het reisadvies van Buitenlandse Zaken,” zegt Pricewise-directeur Hans de Kok in gesprek met BNR. Voor nieuwe klanten is het vrijwel onmogelijk geworden om geld terug te eisen als hun reis niet doorgaat vanwege bijvoorbeeld corona. Sommige verzekeraars hebben zelfs met terugwerkende kracht de polisvoorwaarden aangepast. “Het gaat om lopende verzekeringen. In dat geval hebben klanten wel het recht om de verzekering op te zeggen.”

De coronacrisis in combinatie met de aangepaste polisvoorwaarden leidt vooralsnog niet tot een grote leegloop van klanten, zo blijkt uit navraag van BNR bij grote verzekeraars. Ze zien geen uitschieters als het gaat om mensen die hun doorlopende reisverzekering opzeggen. Wel ligt het aantal nieuwe afsluitingen vrijwel stil. Via Pricewise werd in de maanden april en mei ruim 80 procent minder van dit soort reisverzekeringen afgesloten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: BNR
Geplaatst op 26-05-2020

< VorigeVolgende >


Share on: