Nh1816 en De Goudse doneren gezamenlijk 38.000 mondkapjes

Intermediair maatschappijen Nh1816 Verzekeringen en De Goudse doneren in totaal 38.000 ffp2 gecertificeerde mondkapjes voor lokale ziekenhuizen. Afgelopen zaterdag zijn al 13.000 mondkapjes uitgeleverd aan Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en gisteren werden door Nh1816 12.000 stuks uitgeleverd aan Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar.

Deze donatie is in samenwerking met local hero Frank Boute van assurantiekantoor Intergroep uit Oisterwijk tot stand gekomen. Boute heeft, naast zijn assurantiekantoor, veel zakelijke contacten in China. Vanuit deze contacten kreeg hij het voor elkaar een groot aantal mondkapjes naar Nederland te krijgen. Boute, “Het was een grote logistieke klus, maar het is geweldig! Ik ben trots dat wij dit met elkaar kunnen organiseren.” De overige exemplaren zullen komende week terecht komen op locaties die ze goed kunnen gebruiken.
 
Vanuit de goede samenwerking met Intergroep hebben De Goudse en Nh1816 besloten een deel van de zending te adopteren en te doneren aan ziekenhuizen en goede doelen. Lex Verëll, directievoorzitter Nh1816, vertelt, “Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar en staat midden in de samenleving, die het momenteel zwaar heeft. Wij doen graag iets terug, waar hulp het hardst nodig is.” Bernardo Walta, directeur commercie bij De Goudse, vult aan, “In deze bijzondere tijden moet je elkaar waar mogelijk proberen te helpen.”

Henk Schipper, manager inkoop en logistiek bij Noordwest Ziekenhuisgroep, is maar wat blij met deze schenking. “Wij gebruiken momenteel 1.000 mondkapjes per dag en kunnen hiermee 12-14 dagen voort. We zijn dankbaar dat er aan ons en het zorgpersoneel wordt gedacht. Namens het personeel bedankt. Zo kunnen zij hun werk veilig doen,” aldus Schipper.
De ffp2 mondkapjes zijn van uitstekende kwaliteit en gecertificeerd voor gebruik in het ziekenhuis.
Geplaatst op 15-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: