Hoe kun je veilig autorijden tijdens de coronacrisis?

Autoverzekering.nl krijgt veel vragen binnen over autorijden in de huidige situatie en naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Hierbij een aantal tips hoe je veilig kunt autorijden tijdens deze crisis.

Het coronavirus is de afgelopen tijd volop in het nieuws. Het virus grijpt snel om zich heen, waardoor de maatregelen om besmetting te voorkomen voortdurend worden aangescherpt. In deze moeilijke periode werkt een groot deel van de Nederlandse bevolking vanuit huis. Toch zijn er nog steeds veel mensen die dagelijks gebruik maken van hun auto. Zoals de zorgverleners die tijdens deze crisis overuren draaien, maar bijvoorbeeld ook de mensen die hun wekelijkse boodschappen doen.

Maar waar moet je nu precies rekening mee houden als je met de auto de weg op gaat tijdens deze coronacrisis? Autoverzekering.nl zet de meest gestelde vragen voor je op een rij. Zo leggen ze bijvoorbeeld uit hoe je jouw auto kunt desinfecteren (inclusief handige afbeelding), met hoeveel personen je in een auto kunt zitten en hoe je veilig kunt tanken. 

 

Enkele tips om veilig auto te rijden zijn onder andere: 

  • Zorg voor extra ventilatie in de auto. Doe het raam open bij mooi weer of zet het ventilatiesysteem een standje hoger. Let op: vermijd de recirculatiestand.
  • Zorg voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen, etc.) en regelmatig te desinfecteren met 70% isopropylalcohol.

Andere tips en meer interessante gevolgen van het coronavirus voor autorijden zijn te vinden in het uitgebreide nieuwsbericht op Autoverzekering.nl

Geplaatst op 08-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: