CDFD herstart afname Wft-examens

Per 7 april is het weer mogelijk om examens af te leggen bij de opleidingsinstituten. Op 16 maart was door CDFD/DUO besloten de inschrijvingsmogelijkheid voor de afname van Wft-examens te staken. De meeste Wft-exameninstituten waren hun deuren op dat moment al aan het sluiten om verspreiding van het coronavirus bij het examineren te voorkomen.

Op 16 maart jl. hebben CDFD/DUO de inschrijvingsmogelijkheid voor de afname van Wft-examens gestaakt. De meeste Wft-exameninstituten waren hun deuren op dat moment al aan het sluiten om verspreiding van het coronavirus bij het examineren te voorkomen. Met deze handelwijze hebben de instituten en CDFD/DUO samen het risico verkleind dat op bepaalde dagen veel kandidaten op enkele afnamelocaties Wft-examens zouden gaan afleggen. Hiermee werd gehandeld in lijn met de toen geldende coronamaatregelen van het kabinet. 
 
De afgelopen weken hebben CDFD/DUO geconstateerd dat vele exameninstituten mogelijkheden zagen om hun examenafnameprocessen en de examenlocaties aan te passen aan de coronamaatregelen van het kabinet/de RIVM-richtlijnen.
Nadat het kabinet op 31 maart jl. de bestaande coronamaatregelen verlengde en niet verder aanscherpte, heeft het ministerie van Financiën daarom besloten dat CDFD/DUO met ingang van 7 april weer Wft-examens ter beschikking kunnen stellen.

De periode tot en met 6 april a.s. kunnen exameninstituten gebruiken om alle noodzakelijke aanpassingen door te voeren. Inschrijving voor de Wft-examens is vanaf nu weer mogelijk.
 
Geplaatst op 03-04-2020


Share on: