HCS lanceert NOW-rekentool voor ondernemers

HCS heeft een NOW-rekentool gelanceerd voor ondernemers. Door de maatregelen rondom het coronavirus verwachten veel ondernemers een aanzienlijk verlies in omzet. Met de rekentool kunnen ondernemers eenvoudig berekenen of ze in aanmerking komen voor de aangekondigde NOW-regeling en hoe hoog het te verwachten voorschot is.

Om werkgevers in deze tijd tegemoet te komen is er financiële overheidssteun in de vorm van de NOW: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (voorheen Werktijdverkorting). Het UWV streeft er naar de NOW-regeling per 6 april aan te bieden bij tenminste 20% omzetverlies.

De maatregelen als gevolg van het coronavirus hebben voor ondernemingen niet alleen financiële consequenties. Ze roepen ook andere vragen op. Hoe werken je werknemers veilig vanuit huis bijvoorbeeld? En hoe ga je om met verzuim en ontslag? Met een speciaal corona-supportteam helpt HCS werkgevers met advies en praktische tools en geeft tips om werknemers gezond en betrokken te houden.

HCS is een onafhankelijk specialist in begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en ondersteunt werkgevers met slimme oplossingen bij complexe sociale regelgeving. HCS zet zich in om werkgevers en hun werknemers duurzaam bij de arbeidsmarkt te betrekken. Met als doel: kostenbesparing voor de werkgever en vitalere medewerkers.

HCS is een financiële serviceorganisatie met meer dan 3.400 opdrachtgevers. Dagelijks zetten de medewerkers zich in voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid en het financieel rendement van de werknemer. HCS is onderdeel van NN Group N.V.
 
 
Geplaatst op 02-04-2020


Share on: