Allianz en BBVA richten bankverzekeringscoöperatie op in Spanje

Allianz en Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) hebben op 27 april een overeenkomst ondertekend voor de oprichting van een bankverzekeringscoöperatie (JV) in Spanje, met inbegrip van een langlopende, exclusieve distributieovereenkomst voor de verkoop van schadeverzekeringsproducten via het bancaire netwerk van BBVA in Spanje.

Het verzekeringsbedrijf dat BBVA Seguros in 2019 aan de nieuwe JV zal overdragen, had ongeveer 300 miljoen euro aan bruto geboekte premies. Allianz zal 50 procent plus 1 aandeel in de JV verwerven voor een initiële prijs van 277 miljoen euro en daarnaast een variabel bedrag van maximaal 100 miljoen euro betalen in verband met het behalen van specifieke bedrijfs- en operationele doelstellingen. Op grond van de overeenkomst zal BBVA uitsluitend met Allianz samenwerken om te voldoen aan de behoeften van haar klanten in het land aan schade- en niet-zorgverzekeringsproducten.

Het partnerschap combineert de toonaangevende en digitaal verrijkte bancaire franchise van BBVA met de verzekeringsexpertise en de jarenlange ervaring van Allianz op de Spaanse markt. BBVA is een van de grootste banken in Spanje met circa 2.600 kantoren en heeft een succesvol track record in het aantrekken van circa 11 miljoen retailklanten. De bankklanten hebben nu gemakkelijk toegang tot de verzekeringsoplossingen van Allianz via het uitgebreide kantorennetwerk en de toonaangevende digitale platforms van BBVA. Met een premie-inkomen uit schadeverzekeringen van 2,4 miljard euro in 2019 behoort Allianz Seguros tot de top drie van schadeverzekeraars in Spanje.
 
"Onze strategische focus is zeer vergelijkbaar en onze samenwerking bij het opbouwen van een van de grootste bankverzekeringspartnerschappen op het gebied van schadeverzekeringen, inclusief een focus op digitale oplossingen, zal leiden tot wederzijds succes", aldus Oliver Bäte, Chief Executive Officer van Allianz SE. "Dit partnerschap zal het aanbod van BBVA verbeteren door een volledig assortiment van aantrekkelijke schadeverzekeringsproducten aan klanten te leveren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de leidende positie in het land en van de erkende merknaam en capaciteiten van Allianz SE. Wij blijven innoveren en bundelen onze krachten om samen digitale producten van wereldklasse voor onze klanten te creëren, en we zijn blij dat BBVA Allianz heeft gekozen als de beste aanbieder van oplossingen voor zijn klanten."
 
"We zijn erg blij dat we een langdurige bankverzekeringsrelatie kunnen aangaan met BBVA in Spanje", aldus Iván de la Sota, Chief Transformation Officer van Allianz SE. "Dit partnerschap versterkt onze positie in de markt en toont aan dat wij ons sterk inzetten om te blijven groeien in Spanje, nog meer in deze moeilijke tijden. Samen met BBVA willen we nieuwe innovatieve verzekeringsoplossingen ontwikkelen die eenvoudig en aantrekkelijk zijn voor de klanten."
 
"Wij hebben er vertrouwen in dat de vandaag aangekondigde strategische alliantie met Allianz de strategie van BBVA zal versterken en volledig in lijn is met onze prioriteit om de financiële gezondheid van klanten te verbeteren. De samenwerking met een topverzekeraar als Allianz zal de klanten van BBVA in Spanje een breder en innovatiever verzekeringsaanbod bieden." aldus Carlos Torres Vila, voorzitter van BBVA.
Geplaatst op 28-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: