Eerste officiële Chroom-6 specialisten op de markt

Veilig met chroom-6 werken heeft in korte tijd officieel vorm gekregen. Op dinsdag 3 maart ontvangen VKS NV, Asbestsanering en milieutechniek Heezen BV, Dolmans Milieu Techniek BV, Chroom-6 specialist en Nationale Chroom-6 Saneerder BV het Chroom-6 certificaat. Met dit certificaat tonen zij aan op een goede en veilige manier om te gaan met Chroom-6.

Waarom specialisten nodig zijn 
Chroom-6 heeft Nederland de afgelopen jaren overvallen. De gevaarlijke stof duikt op allerlei plekken in de maatschappij op. Instanties kregen ermee te maken en hadden behoefte aan deskundige partijen die hen konden ontzorgen bij de verwijdering en schoonmaak van Chroom-6-houdende materialen. Omdat er naast de Arbowet verder geen regulering is, dienden vele partijen zich aan. Hier zaten ook minder ervaren bedrijven tussen. 
 
Marktregulatie noodzakelijk
SGS Search, specialist en adviesbureau op het gebied van gevaarlijke stoffen, zag het belang van het inbouwen van extra veiligheid en garanties voor de markt. Het bedrijf nam daarom het voortouw en bracht een aantal experts bij elkaar. Uiteindelijk ontwikkelden de certificerende instellingen Normec Certification en TÜV Nederland samen met enkele saneringsbedrijven een gecertificeerde aanpak, inclusief veilige werkprotocollen.
 
Waardevol keurmerk
Het keurmerk en de werkprotocollen betekenen dat chroom-6-specialisten zich via het certificaat kunnen onderscheiden binnen de tot nu toe vrije markt. Belangstellende bedrijven kunnen zich vanaf nu bij de certificerende instellingen melden voor het certificatietraject. 
Geplaatst op 25-02-2020

< VorigeVolgende >


Share on: