Het verhaal achter de schade

Een oude dame van achter in de zeventig is met haar dochter aan het genieten van het vuurwerk. De dochter van de verzekerde wil het siervuurwerk filmen en doet het raam een klein beetje open om het goed op de beeld te kunnen krijgen. Plotseling schiet er een vuurpijl naar binnen. Paniek in de tent!

Tijdens het intakegesprek met de oudere dame blijkt dat de tweelingzus van haar dochter enige tijd geleden is overleden. De kamer waar de vuurpijl naar binnen schoot bleek de oude slaapkamer van de overleden dochter en zus, waar nog een aantal persoonlijke spullen stonden. Het enige wat ze nog van haar hadden was nu ook weg! Wat een enorm verdriet! 

In het gesprek tonen wij ons begrip en medeleven om daarna verder te kunnen helpen. Door alle emoties heen moet er worden gekeken naar een oplossing.

Soms is het lastig om oudere mensen ergens anders onderdak te bieden, omdat ze niet uit hun huis willen. In dit geval is het ook nog eens Nieuwjaar en wat een nieuwe start had moeten zijn wordt ineens een calamiteit.

Er worden allerlei ‘redenen’  bedacht om in de woning te blijven. En wat blijkt in dit geval tijdens het overleg met de expert? Deze vrouwen hebben samen één grote hobby, ze verzamelen alles en willen grip houden op het leeghalen van de woning. Afstand doen van spullen is voor deze dames lastig en al helemaal als het gaat om spullen van hun overleden familielid. 

Dit vergt toch wat meer energie en subtiele gesprekken. Het zou fijn zijn als de verzekerde vertrouwen heeft in de betrokken bedrijven. 
Een tijdelijk verblijf is instapklaar en bevindt zich op zeven minuten afstand van hun eigen woning. Zo kunnen ze af en toe nog even in de woning kijken als dat nodig is. Er wordt afgesproken dat de dochter tijdelijk bij haar vriend in Almere gaat wonen, omdat er geen kamer over is waar ze kan slapen. Moeder is emotioneel, maar doet het goed. Ze volgt de adviezen op van Calamitijdelijk en de betrokken schade-expert.
Dan breekt het moment aan dat de dochter hoort dat haar moeder ook de woning uit moet. De dochter kan hiermee niet dealen. Dan is er geen zicht meer op de spullen! De emoties van de dochter lopen hoog op, tot het extreme toe. Moeder wil naar de tijdelijke woning maar de dochter staat hier haaks tegenover. Wat nu?
 
Overleg met schade-expert. De schade-expert kan de schadewoning nog 24 uur on hold te zetten, omdat deze emotionele zaak subtiel moet worden aangepakt. Voordat het herstel kan beginnen is het echter noodzakelijk om de woning leeg te halen. Maar oh, alle spulletjes, de verzekerde wil het niet zonder toezicht achterlaten. De tijdelijke woning kan nog 24 uur aangehouden worden - niet langer, want er zijn meerdere kandidaten die de woning willen.
De schade-expert heeft als taak de verzekerde ervan te overtuigen dat het toch echt beter is om naar de tijdelijke woning te gaan. Calamitijdelijk heeft de taak om de tijdelijke woning vrij te houden, de huidige huurder verder te re-locaten en het contract voor te brereiden zodat er snel kan worden geschakeld. Kortom, een samenspan van schade-expert, huurder en verhuurder.
Al met al wordt er samen met de schade-expert een goed team gevormd om de gedupeerden te helpen.
 
Het dossier loopt nog, we gaan ervan uit dat het goed komt.

redactie SCHADE magazine
Heeft u ook een achtergrond verhaal voor de rubriek 'Het verhaal achter de schade' stuur dan een mail naar redactie@schade-magazine.nl
Renate van Veen - Calamitijdelijk
Geplaatst op 17-01-2020

< VorigeVolgende >


Share on: