PPS Congres zeer succesvol

Op vrijdag 27 september 2024 vond het PPS Congres plaats, georganiseerd door de Kerckebosch Uitgeverij | Studiecentrum en het Verbond van Verzekeraars. Het congres bood een platform voor het bespreken van actuele thema’s binnen de letselschade en verzekeringssector.

Opening
Dagvoorzitter, Roelof Hemmen, opende het congres met enthousiasme en humor. Hij moedigde het publiek aan om authentiek en open te communiceren, met als motto: “Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe beter je je boodschap kunt overdragen.”
 
Keynote Sprekers en Discussies
Het eerste gesprek betrof de samenwerking tussen verzekeraars en slachtoffers. Geeke Feiter, directeur van het Verbond van Verzekeraars, en Roelof Hemmen bespraken hoe deze samenwerking kan worden verbeterd, zodat de schadeafhandeling beter aansluit bij de behoeften van de slachtoffers.

Vervolgens nam prof. mr. Ton Hartlief het woord. Hij behandelde de verschuiving in de normen rond personenschadevergoeding door hedendaagse ontwikkelingen in het aansprakelijkheidsrecht. Hij onderstreepte de druk die uitgaat van een verschuiving van ‘volledig’ en ‘concreet’ naar ‘geef efficiëntheid en snelheid voorop’. Deze discussie zette aan tot nadenken over de gevolgen voor slachtoffers en de toekomstige regulering van schadevergoeding.

Na een korte pauze werd het thema kunstmatige intelligentie (AI) besproken. Dr. Bart van der Sloot leidde deze sessie over de snel ontwikkelende technologie en de diepgaande implicaties voor de letselschadebranche. Met bijdragen van Mark van Dijk en Gert-Jan Mijnen werd de discussie verdiept over de balans tussen kansen en risico's die AI met zich meebrengt.

Hierna werd het WODC-rapport over belangenbehartiging bij letselschade gepresenteerd, met een focus op de kwaliteit van dienstverlening en de aanbevelingen vanuit het perspectief van de benadeelden. Projectleiders Willem van Boom en Rianka Rijnhout lichtten deze aanbevelingen toe, terwijl Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland haar inzichten deelde over wie de verantwoordelijkheid draagt om deze aanbevelingen in de praktijk te brengen.

Netwerklunch en Parallelsessies
Na een netwerklunch konden de deelnemers kiezen uit diverse parallelsessies, variërend van onderwerpen als fraude tot PTSS. Dit aanbod stelde deelnemers in staat om zich te verdiepen in specifieke thema's van hun interesse.

Afsluitende Lezing
De dag werd afgesloten door Paul Smit, die inging op de relatie tussen AI en menselijk bewustzijn. Hij gaf inzichten over hoe AI onze werkdruk kan verlichten en benadrukte het belang van menselijke eigenschappen zoals verbinding en wendbaarheid in deze nieuwe technologische tijd. Smit's interactieve lezing, doordrenkt met humor, bood deelnemers nieuwe perspectieven op de integratie van AI in hun dagelijks werk. Na de afsluiting door Roelof Hemmen had het publiek nog de mogelijkheid om te netwerken tijdens een borrel.

Conclusie
Het PPS Congres bood een vruchtbare gelegenheid voor professionals in de letselschade- en verzekeringssector om inzichten te delen, actuele kwesties te bespreken en hun netwerken uit te breiden. De combinatie van inspirerende sprekers en interactieve sessies zorgde voor een rijk en waardevol programma.

In de komende oktober uitgave van het SCHADE magazine wordt uitgebreid aandacht geschoneken aan het PPS congres.

 
Geplaatst op 08-10-2024

< Vorige


Share on: