Peter Kegel benoemd tot CEO en Erwin Henkes tot CMO en Deputy CEO bij DUPI

DUPI Group kondigt de benoeming aan van Peter Kegel als Chief Executive Officer en Erwin Henkes als Chief Commercial Officer en Deputy CEO, beide met ingang van 1 oktober 2024, onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Peter volgt Stijn Bakkeren op en Erwin neemt de rol van Anton Cornel over. Deze geplande leiderschapsovergang is onderdeel van de strategie om de volgende groeifase van het bedrijf binnen de SMABTP Group te realiseren. Stijn Bakkeren en Anton Cornel, voormalige aandeelhouders en bestuurders, zullen hun functies neerleggen op 30 september 2024.

Peter Kegel brengt veel ervaring met zich mee naar DUPI Group. Hij heeft in leidinggevende functies gewerkt bij toonaangevende organisaties als DUAL Europe, HDI Global, a.s.r., Stad Rotterdam Verzekeringen en Aegon. Zijn uitgebreide kennis van de Nederlandse verzekeringsmarkt en ervaring in de financiële dienstverlening maken hem bij uitstek geschikt om DUPI te leiden in de verdere groei binnen de SMABTP Group.

Erwin Henkes trad in augustus 2023 in dienst bij DUPI als Commercieel Directeur Casualty & Property en is momenteel Deputy CCO van DUPI.

Stijn Bakkeren, vertrekkend CEO en aandeelhouder, is optimistisch over de komende transitie: “Nu ik me voorbereid om terug te treden uit mijn rol als CEO en aandeelhouder van DUPI Group, ben ik trots op wat we hebben bereikt en kijk ik met vertrouwen naar de toekomst van het bedrijf onder leiding van Peter, met Erwin aan zijn zijde in zijn rol als CCO en Deputy CEO. Peter's schat aan ervaring en strategisch inzicht, gecombineerd met Erwin's klantgerichte aanpak en innovatieve mindset, sluiten perfect aan bij DUPI's visie op groei en innovatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat DUPI onder hun leiding verder zal groeien en haar positie in de markt zal uitbreiden. Ik wens Peter, Erwin en het hele DUPI-team het allerbeste voor de toekomst.”

Peter Kegel, toetredend CEO, over zijn benoeming: “Ik ben verheugd om aan de slag te gaan bij de DUPI Group als nieuwe CEO. De sterke reputatie van ons bedrijf in de verzekeringsbranche is het resultaat van de inzet van Stijn, Anton en het hele team. In de toekomst zal mijn primaire focus tweeledig zijn: zorgen voor continuïteit en stabiliteit in onze activiteiten, in lijn met de strategie die samen met de SMABTP Groep is opgesteld, en tegelijkertijd zoeken naar mogelijkheden om onze diensten en productaanbod te verbeteren. Ik kijk ernaar uit om het vertrouwen dat onze klanten en partners in DUPI hebben gesteld te blijven verdienen, en onze hoge standaarden op het gebied van service en expertise te handhaven. Daarbij willen we de unieke bedrijfscultuur, die professionaliteit en plezier combineert, blijven koesteren.”


Erwin Henkes, nieuwe CCO en Deputy CEO, ziet veel kansen: "Nu ik in mijn rol stap als CCO en Deputy CEO van DUPI Group, ben ik erg enthousiast over de kansen die voor ons liggen. De ondernemersgeest en het betrokken team van ons bedrijf zijn nog steeds een bron van inspiratie. Mijn focus zal liggen op het leveren van verzekeringsoplossingen op maat, het stimuleren van innovatie met een klantgerichte aanpak en ervoor zorgen dat we blijven inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten. Samen met Peter en ons getalenteerde team ben ik vastbesloten om voort te bouwen op de sterke basis van DUPI en het bedrijf naar verdere groei en succes in de Noord-Europese markt te leiden.”

Pierre Esparbes, CEO van SMABTP, voegt hieraan toe: “We verwelkomen Peter in het team van DUPI. Hij sluit zich aan bij een sterk team van ervaren professionals met diepgaande marktkennis. Peter's missie zal zijn om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Met Peter Kegel en Erwin Henkes is DUPI klaar om haar positie als toonaangevende verzekeraar in Noord-Europa verder te versterken.

Over SMABTP
Met een omzet van bijna 4 miljard euro en meer dan 4.300 medewerkers verzekert de groep meer dan 180.000 klanten en leden voor al hun verzekeringsbehoeften: bedrijven, professionals, ambachtslieden, managers en particulieren. De groep is al meer dan 165 jaar gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor de bouw- en vastgoedsector, schade aan eigendommen en wagenparken. SMABTP biedt ook bedrijfsmatig en individueel persoonlijke verzekeringen (levensverzekeringen, spaarverzekeringen, pensioensparen, ziekteverzekering, enz.). SMABTP verdeelt zijn producten via een netwerk van verzekeringsadviseurs in heel Frankrijk en daarbuiten, en via meer dan 600 partnermakelaars. De groep heeft ook kantoren in het buitenland: Asefa in Spanje, Victoria Internacional in Portugal, SMA België, SMABTP Côte d'Ivoire SA, DUPI en Woningborg in Nederland en SMABTP Duitsland.

 

Geplaatst op 12-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: