MS Amlin benoemt Michel Vilijn tot GreenTech Underwriting Manager Benelux

MS Amlin Insurance SE, de verzekeringspartner voor bedrijven met uitdagende risico’s, benoemt Michel Vilijn tot GreenTech Underwriting Manager Benelux. Hij zal zich volledig richten op het verzekeren van risico’s waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

“Houtbouw, zonnepanelen op daken, energieopslag in megabatterijen: voor de transitie naar een duurzame samenleving zijn allerlei nieuwe technologieën en nieuwe toepassingen van bestaande technologie nodig,” aldus Ron Verhulsdonck, Country Manager Nederland en België bij MS Amlin. “Dit creëert kansen voor bedrijven, maar ook risico’s: denk aan brandrisico van zonnepanelen op daken of explosiegevaar van batterijen. Daarom maken we dit één van onze speerpunten: wij willen onze klanten helpen bij het waarmaken van hun duurzame ambities. De benoeming van Michel Vilijn tot GreenTech Underwriting Manager Benelux is daarin een belangrijke eerste stap.”
 
“Michel heeft ruim 30 jaar ervaring in de verzekeringsbranche, zowel als underwriter als aan de schadekant,” vervolgt Ron Verhulsdonck. “Hij is bovendien lid van verschillende commissies van het Verbond van Verzekeraars en is betrokken bij de ontwikkeling van richtlijnen voor circulair herstel. Hij heeft dus bij uitstek de technische expertise én de drive die nodig zijn om deze nieuwe risico’s te verzekeren.” 
 
Michel Vilijn zal bedrijven en hun makelaars in Nederland en België bedienen. Hij wordt daarbij ondersteund door de zeer ervaren Risk Engineering en Claims teams in Nederland en België. 

Michel Vilijn werkt sinds 2000 bij MS Amlin; eerst als Manager Engineering, de afgelopen 12 jaar als Manager Property Claims. Voor zijn komst naar MS Amlin werkte Michel als Underwriter bij AMEV Interlloyd en Tollenaar & Wegener. 
 
Over MS Amlin Insurance SE
MS Amlin is de verzekeringspartner voor bedrijven met uitdagende risico’s die verzekeringen op maat nodig hebben. Het biedt een breed gamma aan zakelijke verzekeringen. Van materiële schadeverzekeringen en bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen tot verzekeringen voor collectieve ongevallen. Bovendien biedt het oplossingen voor bedrijven die gebruik willen maken van alternatieve vormen van risico-overdracht, zoals een captive.
MS Amlin maakt deel uit van het Japanse MS&AD, één van de tien grootste schadeverzekeringsgroepen ter wereld met een geschiedenis die 400 jaar teruggaat. MS&AD heeft een stabiele A+ kredietbeoordeling van Standard & Poor’s en is actief in 48 landen. Voor MS Amlin betekent deel uitmaken van deze sterke groep een constante uitwisseling van kennis met ervaren collega's over de hele wereld, financiële stabiliteit en de mogelijkheid om klanten internationale verzekeringsbescherming te bieden. Daarnaast maakt MS Amlin deel uit van het International Network of Insurance, het grootste netwerk van onafhankelijke verzekeraars ter wereld.
Geplaatst op 18-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: