Meijers lanceert eerste editie VASTGOED

Meijers is naast onafhankelijke en betrouwbare partner in risicomanagement en verzekeren voor vastgoedontwikkelaars en -exploitanten ook kennispartner. In onze online magazines zoemen we breed in op risicomanagement in bepaalde branches. Experts uit ons netwerk komen aan het woord over risicomanagement & schade.

In deze editie van VASTGOED #1 bespreken we de verplichtingen bij schadeherstel en herbouw, waaronder de BENG-norm (Bijna Energieneutraal Gebouw). Ook behandelen we de risico’s en veiligheidseisen van energieopslagsystemen (EOS). Lees meer over de effecten van extreme weersomstandigheden zoals overstromingen, droogte en storm. Wat is er wél en niet verzekerd?

Daarnaast leggen we uit wat precies onder de terrorismedekking valt. We gaan langs bij belangrijke spelers uit de vastgoedbranche. Én we stellen 5 vragen over het verzekeren van vastgoed aan taxateur Troostwijk. Woningtekort oplossen door het toekomstbestendig maken van vastgoed Focus on Impact uit Rotterdam en Kroonenberg Groep Amsterdam zetten zich in voor maatschappelijke impact en toekomstbestendig vastgoed door nieuwe projecten te ontwikkelen en bestaande gebouwen te transformeren. Beide organisaties zien kansen in het aanpakken van het woningtekort, bijvoorbeeld door kantoorpanden om te bouwen naar appartementen of bovenverdiepingen van winkels te transformeren naar huurwoningen. Ze benadrukken het belang van risicomanagement bij het navigeren door uitdagingen zoals stijgende bouwkosten, veranderende regelgeving en rentestijgingen. Ondanks deze risico's blijft de focus op duurzaamheid en de behoeften van de huidige samenleving centraal staan. Lees de verhalen in dit magazine.

Geplaatst op 12-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: