Event: Kunst in de vuurlinie

We Conserve en de Universiteit van Antwerpen organiseren samen een unieke themadag gewijd aan de uitdagingen en oplossingen rondom het ​beschermen en verzekeren van kunstwerken tegen calamiteiten zoals brand. Deze dag biedt een diepgaand inzicht in risicobeheer, preventieve ​maatregelen, en herstelstrategieën na onverwachte incidenten.

Onderwerp
Wanneer zich een noodsituatie voordoet – denk maar aan een overstroming, brand, schimmelexplosie of stormschade – moet er snel, en ​daadkrachtig en deskundig worden opgetreden om uw collectie veilig te stellen. Een calamiteit valt niet altijd te voorkomen, maar je kan wel goed ​voorbereid zijn om snel de juiste maatregelen te treffen. We Conserve en Universiteit van Antwerpen hebben samen al heel wat waters ​doorzwommen. Wij willen u laten kennismaken met de grote calamiteiten die hebben plaatsgevonden op de Stadscampus en u meenemen in ons ​verhaal.

Doelgroep
Experts uit de verzekeringswereld en belanghebbenden uit de erfgoedsector. Een ontmoeting tussen twee verschillende werelden die toch nauw met ​elkaar verweven kunnen zijn, vooral wanneer het gaat om calamiteiten met kunst en erfgoed

Agenda

12.00 - 17.00 uur

  • Inloop met lunch
    • Tijdens de lunch bieden we u de gelegenheid om kennis te maken met een selectie aan producten gerelateerd aan het verhelpen van ​calamiteiten met dank aan onze partners.
  • Lezingen
    • medewerkers van de Universiteit Antwerpen vertellen hun verhaal
    • medewerkers van We Conserve laten zien hoe zij de situatie hebben aangepakt
  • Rondleiding in de gebouwen van de Stadscampus 

 

Locatie
Universiteit Antwerpen, Stadscampus

Hof van Liere: Scaldis/prentenkabinet zaal
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen


Geïnteresseerden kunnen zich HIER inschrijven

Geplaatst op 23-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: