Astrid van Helvoort treedt aan als CEO van Vanbreda Nederland

Per 1 januari 2025 treedt Astrid van Helvoort aan als nieuwe CEO van Vanbreda Nederland. Zij volgt Coen van Ham op, die dan terugtreedt als CEO van Vanbreda Nederland en betrokken zal blijven als commissaris.

Coen van Ham draagt stokje over
"De afgelopen jaren hebben we met Vanbreda Nederland mooie stappen gezet. Samen met alle collega’s hebben we belangrijke mijlpalen behaald en we zijn als organisatie dan ook klaar voor de volgende fase. Dit is voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen’" zo licht Coen van Ham zijn keuze toe. 
 
De Raad van Commissarissen (RvC) begrijpt en respecteert het besluit van Coen. Zij kijken terug op een prettige samenwerking en zijn dankbaar voor zijn bijdrage aan de groei van Vanbreda Nederland. De RvC is dan ook verheugd dat Coen per 1 januari 2025 benoemd zal worden tot commissaris van Vanbreda Nederland en zo betrokken blijft bij de organisatie. 
 
Ook in toekomst blijft Van Ham betrokken
"Vanbreda Nederland ligt mij na aan het hart. We hebben sinds 2017 met elkaar een mooi bedrijf gebouwd van bouwstenen die allemaal een eigen historie en achtergrond hebben. Nu is Vanbreda klaar voor de volgende stap. Het doet me goed dat mij is gevraagd als commissaris aan de onderneming verbonden te blijven. Daar heb ik graag ‘ja’ op gezegd, want zo kan ik vanuit een andere rol een bijdrage blijven leveren aan Vanbreda in Nederland."
 
Ervaren leider voor de toekomst
Coen van Ham geeft het stokje over aan Astrid van Helvoort. Zij komt over van Aon. Van Helvoort heeft ruim 25 jaar ervaring in senior management-posities in de assurantiebusiness, bij zowel verzekeraars (Nationale Nederlanden) als makelaars (VLC en Aon). Meest recent was zij werkzaam als Managing Director Commercial Strategy and ESG. Astrid is een energieke verbinder met hart voor commercie. In alle functies stond zij in directe verbinding met de markt en klanten.
 
Van Helvoort kijkt uit naar nieuwe uitdaging
"Ik ben er trots op om het CEO-stokje te mogen overnemen van Coen van Ham in dit prachtige familiebedrijf. Een toonaangevend bedrijf in de Benelux met een sterk fundament en een hart voor klanten’, aldus Astrid.  ‘Ik kijk uit naar de mooie uitdaging om koers te zetten voor Vanbreda Nederland en samen - met respect voor de heritage - te bewegen naar een volgende fase. 
Een fase waarin we als bedrijf nóg meer de verbinding zullen opzoeken met de markt en onze klanten. Want dáár gebeurt het, niet vanachter een bureau."
 
Vertrouwen Raad van Commissarissen
De RvC is blij dat Astrid van Helvoort bereid is gevonden Vanbreda Nederland de komende jaren als CEO te gaan leiden en heeft er alle vertrouwen in dat Vanbreda Nederland met haar aan het roer succesvol de volgende stap in de groei zal gaan zetten.
Astrid van Helvoort is op 9 september in dienst getreden bij Vanbreda Nederland en zal vanaf 1 januari 2025 de rol van CEO op zich nemen. Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.
 
Vanbreda Nederland
Vanbreda Nederland is een zusterbedrijf van Vanbreda Risk & Benefits in België en is actief met Vanbreda Risk & Benefits en VB Arbo op de Nederlandse markt. Samen met ruim 160 collega’s managen wij dagelijks en écht samen de financiële en personele risico’s van onze klanten zodat zij zich met een gerust hart kunnen richten op het leiden van hun organisatie.

 
Geplaatst op 19-09-2024

< VorigeVolgende >


Share on: