HDI Global versterkt activiteiten met nieuw kantoor in Dubai

HDI Global SE zet zijn internationale expansie voort met het verkrijgen van een vergunning van de Dubai Financial Services Authority (DFSA) voor het openen van een kantoor in Dubai. De nieuwe lokale aanwezigheid in het Dubai International Financial Centre (DIFC) brengt de financiële kracht en technische expertise van de industriële verzekeraar dichter bij de klanten in het Midden-Oosten.

De nieuwe Managing Director van het kantoor in Dubai, Willem van Wyk, heeft meer dan drie decennia ervaring in de wereldwijde verzekeringsbranche, waaronder senior managementfuncties in het Midden-Oosten.

De heer van Wyk is momenteel Regional Market Manager voor ASEAN en Australasia. Sinds hij in 2020 bij HDI Global in dienst trad, heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de winstgevende groei van de portefeuille in Azië-Pacific, waarbij hij nauw heeft samengewerkt met de teams in de kantoren in Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Hongkong. Daarvoor bekleedde hij leidinggevende posities bij AGCS, Marsh en Commercial Union - waaronder als CEO AGCS in Dubai van 2016 tot 2017. Van 2001 tot 2005 deed hij ook waardevolle ervaring op in de verzekeringsindustrie in de Golfregio.

"Het Midden-Oosten wordt steeds belangrijker voor de wereldeconomie en het DIFC is een dynamische markt die HDI veelbelovende groeimogelijkheden biedt, nu en in de toekomst," zegt Willem van Wyk over de verhuizing van HDI Global naar Dubai. "We kijken ernaar uit om makelaars en klanten hier te ondersteunen met onze financiële kracht en ons sterke verzekeringsteam. Als bewezen partner in tijden van transformatie hebben we er alle vertrouwen in dat HDI's wereldwijde capaciteiten en technische expertise klanten kunnen ondersteunen op het pad van toekomstige veranderingen."

De opening van het kantoor in Dubai is de volgende logische stap in HDI Global's succesvolle bedrijfsontwikkeling in Azië-Pacific en het Midden-Oosten. "De nieuwe locatie maakt deel uit van onze wereldwijde visie en groeistrategie voor APAC. Het biedt ons geweldige kansen door ons dichter bij deze steeds belangrijker wordende markt te brengen en de relaties met onze makelaars en klanten te versterken. We zullen worden ondersteund door een lokaal team van underwriters die oplossingen op maat bieden onder de ervaren leiding van Willem van Wyk," aldus David Hullin, lid van de Raad van Bestuur van HDI Global en verantwoordelijk voor internationale zaken. "De verhuizing van HDI Global toont ons succes tot nu toe en ondersteunt onze wereldwijde visie om een betrouwbare partner voor onze klanten te zijn in tijden van transformatie. Makelaars in de regio krijgen lokaal toegang tot een betrouwbare partner voor de lange termijn met een snelle schadeafhandeling, internationale programma's en risicoadviesmogelijkheden voor hun klanten. Ik wens Willem van Wyk en het hele team in Dubai veel succes."

Arif Amiri, Chief Executive Officer van de DIFC Authority, zei: "We verwelkomen HDI Global in de DIFC. Als het grootste financiële centrum in de regio met meer dan 42.000 mensen breidt het DIFC zijn ecosysteem voortdurend uit. Het centrum heeft al 20 jaar ervaring in het bedienen van mensen en bedrijven in de regio en is de thuisbasis van meer dan 100 geregistreerde verzekeraars, herverzekeraars, captives en verzekeringsgerelateerde organisaties die ons platform gebruiken om hun groeiambities te realiseren. Ons regelgevend kader van wereldklasse stelt organisaties in staat om met vertrouwen in de jurisdictie te opereren, nieuwe groeikansen te benutten en collectief bij te dragen aan de toekomst van de financiële sector."

HDI Global zal in het derde kwartaal van 2024 van start gaan op de nieuwe locatie en in eerste instantie technische verzekeringen en vastgoed- en brandverzekeringen aanbieden. Riziq Ishaq zal de vastgoed- en brandverzekeringsdivisie leiden, terwijl John Morrell de engineeringverzekeringsdivisie zal leiden.

Riziq Ishaq heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringsbranche en heeft gewerkt voor bedrijven als Allianz, Zurich en IGI. In het verleden heeft hij met succes zijn vaardigheden getoond in het beheren van winstgevende portefeuilles en bedrijfsontwikkeling. Ishaq's carrière bij directe, regionale en internationale verzekerings- en herverzekeringsmaatschappijen heeft hem in staat gesteld een groot netwerk en uitgebreide expertise in de regio op te bouwen. Hij heeft ook uitgebreide expertise in portefeuillebeheer en risicobeheer.


John Morrell is momenteel Underwriting Manager Engineering, Northern Region, bij de Australische tak van HDI Global. Hij verhuisde eind juni naar Dubai om zijn nieuwe functie op te nemen. Voordat hij in 2017 bij HDI in dienst trad, deed Morrell aanzienlijke ervaring op in de engineering-industrie. Hij bracht uitgebreide expertise in het beheer van grootschalige infrastructuurprojecten en een diepgaand begrip van technische en industriële vereisten met zich mee. Andere functies en verzekeringstakken zoals aansprakelijkheid en scheepvaart zullen worden aangeboden via HDI's kantoor in Singapore, met de visie om op middellange termijn een zelfstandig kantoor op te richten in het Dubai International Financial Centre.

Met dit leiderschap zal de eerste focus in Dubai liggen op het bieden van verzekeringsoplossingen voor onroerend goed, brand en engineering. In de loop van de toekomstige groei zullen aanvullende verzekeringen aan de portefeuille worden toegevoegd. "Ons duidelijke doel is om onze klanten en zakenpartners te voorzien van innovatieve oplossingen, kapitaalkracht, stabiliteit, technische expertise en betrouwbare service - of ze nu internationaal opereren of uitsluitend in het Midden-Oosten. Dankzij ons wereldwijde netwerk stellen we klanten en makelaars in staat om wereldwijd compliant te opereren," vat Van Wyk samen.


Geplaatst op 02-08-2024

< VorigeVolgende >


Share on: