Sterrenchef Nick Bril wordt door eigen verzekeraar gedagvaard

De autoverzekeraar van sterrenchef Nick Bril (40) gaat de rechter verzoeken om de schade vast te stellen die stagiair Joe Claridge (37) heeft geleden nadat hij op 7 januari door Bril werd overreden. Dit gebeurde na een feestje in restaurant The Jane in in Antwerpen. De verzekeraar wil het slachtoffer zo snel mogelijk een schadevergoeding kunnen uitkeren voordat hij terugkeert naar Engeland, zo meldt VTM.

Joe Claridge verloor bij het ongeluk beide benen en verbleef zes maanden in het ziekenhuis. Inmiddels is hij verhuisd naar revalidatiecentrum Pellenberg, waar hij opnieuw zal leren lopen. De verzekeraar wil snel een gerechtsdeskundige aanstellen om zowel de medische toestand als de beroepsinkomsten die Claridge misloopt vast te stellen, omdat hij niet meer in een (sterren)restaurant zal kunnen koken. De schade wordt geschat op honderden duizenden euro's .

“We willen niet dat het slachtoffer jarenlang op een schadevergoeding moet wachten. Daarom willen we de financiële kant zo vlot mogelijk afhandelen, zodat Joe en zijn familie zich daarover geen zorgen hoeven te maken,” verklaart Werenfried Schwagten van verzekeringsmaatschappij Zurich Insurance Company. “Door Bril mee te dagvaarden en hem onmiddellijk te betrekken in de gerechtelijke expertise, kan hij ook zijn zegje doen over de vaststellingen van de gerechtsdeskundige” .

Claridge, een Britse staatsburger, verblijft momenteel nog in België. Het is belangrijk om hem nu te onderzoeken en te spreken, want als er jaren overheen gaan, is hij mogelijk al terug in Engeland en zou hij voor onderzoeken moeten terugkeren. Dat willen we hem niet aandoen .

1,67 promille
Nick Bril moet mogelijk zelf een deel van de schadevergoeding betalen omdat hij achter het stuur zat met 1,67 promille alcohol in zijn bloed. In het kader van het ‘verhaalrecht’ zou hij maximaal 31.000 euro zelf moeten betalen. Dit bedrag kan de verzekeraar terugvorderen. Op 4 september komt de zaak voor het eerst voor de rechter, maar dit zal nog niet over het ongeval zelf gaan. Het gaat eerst over de aanstelling van een gerechtsdeskundige die de schadevergoeding en financiële tegemoetkomingen moet bepalen .

Het is ongebruikelijk dat een verzekeringskwestie voorgaat op een strafproces, maar het strafonderzoek loopt nog en is nog niet afgerond. “Dit is dan ook geen doordeweeks verkeersongeval,” aldus Schwagten. “Op menselijk vlak is dit een drama.” 

Joe Claridge lag vermoedelijk al op de grond, ongeveer tien meter achter de auto van Nick Bril, voordat hij rond 6 uur 's ochtends werd overreden. Na tien minuten belde de chef de hulpdiensten, maar hij vermeldde toen niet dat hij zijn stagiair zelf had overreden .
 

 

Bron: VTM - VRT nws
Geplaatst op 19-07-2024




Share on: